Fröknäcke

Från Mitt kök. Originalreceptet har inget salt i smeten och även om det ju är flingsalt på kommer jag nog prova att tillsätta bara något kryddmått även i smeten nästa gång.

  • 2 dl majsmjöl
  • 0,5 dl hela linfrön
  • 0,5 dl sesamfrön
  • 0,75 dl solroskärnor
  • 0,5 dl pumpakärnor
  • 0,5 dl olivolja
  • 2 dl kokande vatten
  • flingsalt
  1. Sätt ugnen på 150 grader och förbered en plåt med bakplåtspapper
  2. Rör ihop alla ingredienserna och tillsätt sedan 2 dl kokande vatten och vänd runt och häll ut på bakplåtspappret.
  3. Platta ut och släta till smeten så att det blir ett par mm överallt. Det går lättast om du lägger ett annat bakplåtspapper uppe på och trycker/slätar ut med handen. Det är noga att det blir tunt och jämnt annars kan det bli mjukt.
  4. Häll på knappt en näve grovsalt, tex flingsalt
  5. In i ugnen ca 1 timme.