Fröknäcke
Från Mitt kök. Originalreceptet har inget salt i smeten och även om det ju är flingsalt på kommer jag nog prova att tillsätta bara något kryddmått även i smeten nästa gång.
- 2 dl majsmjöl
- 0,5 dl hela linfrön
- 0,5 dl sesamfrön
- 0,75 dl solroskärnor
- 0,5 dl pumpakärnor
- 0,5 dl olivolja
- 2 dl kokande vatten
- flingsalt
- Sätt ugnen på 150 grader och förbered en plåt med bakplåtspapper
- Rör ihop alla ingredienserna och tillsätt sedan 2 dl kokande vatten och vänd runt och häll ut på bakplåtspappret.
- Platta ut och släta till smeten så att det blir ett par mm överallt. Det går lättast om du lägger ett annat bakplåtspapper uppe på och trycker/slätar ut med handen. Det är noga att det blir tunt och jämnt annars kan det bli mjukt.
- Häll på knappt en näve grovsalt, tex flingsalt
- In i ugnen ca 1 timme.