Födelsedagsfiskspett med italienskt smör
Jonas födelsedagsmiddag, från Arla.
500 g fiskfiléer t ex lax
100 g Arla® Svenskt Smör
1 msk pressad citronsaft
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
Kryddsmör:
50 g rumsvarmt Arla® Svenskt Smör
3 hackade soltorkade tomater i olja
½ dl hackad färsk basilika
1 pressad vitlöksklyfta
1 krm salt
Gör så här:
Blanda smöret med tomater, basilika, vitlök och salt. Låt det stelna i kylen. Skär fisken i 3 cm stora kuber och trä upp den på spett. Blanda det smälta smöret med citronsaft, salt och peppar. Pensla fisken med blandningen. Grilla spetten 6-8 min i ugn eller över glöd (vi stekte dem i grillpannan lite på varje sida, ca 4 min totalt, och det blev jättebra).
Vi serverade med sallad och klyftpotatis. Dessutom gjorde jag en röra till, ungefär samma ingredienser som kryddsmöret men jag bytte ut själva smöret mot Philadelphia Whipped.