Knäckig äppelpaj

Recept från Jennys matblogg. Lättlagad och god, men jag tycker faktiskt att den blir alldeles för söt om man kör både 1,5 dl socker och 0,5 dl sirap. Ska nog satsa på halva sockermängden till nästa gång, men behålla sirapsmängden.

6 äpplen
150 gram smör
1 1/2 dl strösocker
3 dl havregryn
1 1/2  dl mjöl
1/2 tsk bakpulver
1 / 2 dl ljus sirap
2 msk mjölk

Sätt ugnen på 175 grader, skala och kärna ur äpplena.
Smörj formen med smör, och skär äppelbitarna i skivor.
Smält smöret i en kastrull , och dra bort frän värmen när den har smält -rör ner mjölk och sirap. Blanda de torra ingredienserna i en skål och rör sedan ner i smör blandningen,
Lägg äppelbitarna i den smorda formen och klicka / bred ut smeten över äpplena.
Ställ in i mitten på ugnen i ca 30 minuter, eller tills pajen är knäckigt / gyllenen.