Röd linssoppa med kokos och tomat

Förvånansvärt god linssoppa - från vår vanliga leverantör på receptfronten, Icas Buffé. Hur enkel som helst att koka ihop. I vanlig ordning minskade jag ner på mängden honung bara en aning, och det blev bra sötma ändå av kokosen och tomaten. Mild och rund i smaken, hade säkert varit gott att ha i lite chili också, ska testa en annan gång.

1 gul lök
1 msk olivolja
2 1/2 dl torkade röda linser
1 burk krossade tomater (à ca 400 g)
1 burk kokosmjölk (à ca 400 g)
5 dl vatten
2 hönsbuljongtärningar
färskpressad juice av 1/2 lime
1/2 msk flytande honung
salt och svartpeppar

Skala, dela och hacka löken.
Fräs löken mjuk i oljan i en stor gryta. Tillsätt linser, krossade tomater, kokosmjölk, vatten och buljongtärningar.
Koka upp och låt småkoka under lock tills linserna är mjuka, ca 15 minuter. Späd ev med mer vatten. Smaka av med limejuice, honung, salt och peppar.
Till servering: Strö ev koriander på soppan och servera gärna med naanbröd.