Pasta med krämig kronärtskocka

Ännu ett recept från Icas buffé. Vi gjorde helt enligt urpsrungsreceptet men måste säga att det blev lite mycket med en hel klyfta vitlök, det tog över en aning. Skulle kunna tänka mig 1/2 eller 1/4 nästa gång vi lagar.

Istället för lufttorkad skinka serverade jag första gången med vanlig rökt skinka som jag kört i ugnen (180 grader varmluft ca 10 minuter) och andra gången med rostade solrosfrön och pumpakärnor.

4 personer:

Koka 300 gram pasta (fusilli). Mixa 1 burk avrunna kronärtskockor (ca 300 g) med 250 gram ricotta, 1 riven vitlöksklyfta, 1 msk finrivet citronskal och 1 dl riven parmesan. Smaka av med salt och en nypa chiliflakes.

Servera med pastan och toppa med rostade mandlar eller solrosfrön samt rucola. Strö över peppar. Servera gärna med lufttorkad skinka.