Kebabkött av köttfärs

Ett recept från kokaihop som vi testade när mamma var här. Superenkelt, riktigt gott!

Vi körde dock inte LCHF utan lade till tortillabröd och gjorde kebabrullar. Och halverade receptet till 3,5 personer (det räckte gott och väl).

6 personer:
1 kg älgfärs el. nötfärs
2 st ägg
1 dl grädde
2 tsk salt
2 tsk kebabkrydda

Kebabsallad:
1 st salladshuvud
0.5 st gurka
3 st tomater
1 st röd lök
lite olja och salladskrydda

Vitlökssås:
3 dl gräddfil el. creme fraiche
2 nypa salt
2 nypa svartpeppar
2 st klyftor vitlök, pressade
1 tsk dijonsenap

1. Sätt ugnen på 225 grader. Blanda köttfärs med ägg, grädde och kryddor. Smaka på färsen eller gör ett stekprov för det behövs ganska mycket kryddor.
2. Kavla ut ca 1- 1,5 dl köttfärs mellan två smörpapper tunt, knappt ½ cm tjockt. Allra bäst går det att kavla ut på ugnsduk, se bild!
3. Dra av översta papperet och grädda i 225 grader i ca 5 min.
4. Klipp i längder eller bitar. Det som blir över kan frysas ner till nästa kebabmiddag.
5. Gör i ordning salladen som vanligt.
6. Häll gräddfilen i en skål. Tillsätt salt, peppar, vitlök och senap. Rör om och låt den dra i 30 min.
7. Stek upp kebabköttet i smör lite hastigt och servera med sallad, vitlökssåsen och ev. tacosås.