Gulasch
Felix kalasgulasch, enkel och god. Recept från Buffé nr 9, 2005:
3 gula lökar
1 - 1 1/2 msk smör
2 msk paprikapulver
8 dl vatten
400 g grytbitar av nöt (vi använda fransyska)
2 dl rött vin eller rött matlagningsvin
1 1/2 köttbuljongtärning
2 vitlöksklyftor
4 lagerblad
2 dl krossade tomater
2 msk tomatpuré
1 tsk socker
1 chilifrukt t ex spansk peppar
4 potatisar
2 paprikor gärna av olika färger
ev salt
(Vi lade också till ett par stjälkar blekselleri)
- Skala och skär löken i ringar. Fräs löken glansig i margarin i en stekgryta. Strö över paprikapulver. Tillsätt vatten.
- Skär köttet i små tärningar. Rör ner det, vin, buljongtärningar, pressad vitlök, lagerblad, krossade tomater, tomatpuré och socker i grytan. Kärna ur och hacka chilifrukten fint och rör ner den i grytan. Låt soppan koka under lock i 40 minuter.
- Skala och skär potatisen i bitar. Lägg den i grytan och koka ytterligare 15 minuter.
- Skär paprikan i bitar och rör ner dem när det återstår 5 minuter. Smaka ev av med salt.
Deprecated: Required parameter $parameters follows optional parameter $show_children in /customers/8/b/5/justbecause.se/httpd.www/site-content/widgets/childmenu.php on line 65
tack helg Bullegumman grattis bullerbyn huset sommar göteborgsvarvet familj mat jul löpning dagis Pyssel handboll tv syster mamma vänner kärlek Felix pappa vardag Victor sol jobb shopping vår semester göteborg