Kycklingfärsbiffar med chili och koriander

Receptet kommer härifrån.

800 g kycklingfärs
3 vårlökar (vi använde lite purjolök istället)
3 vitlöksklyftor
1 chili (vi använde 1/2 färsk grön chili)
1 tsk riven färsk ingefära (vi glömde faktiskt den, men det smakade bra ändå)
2 lime, saft och skal
2 msk fisksås
1 msk ljus soja
1 msk finhackad citrongräs
1 kruka koriander (vi använde drygt 1/2 paket fryst koriander)
1 ägg
peppar

Hacka lök, vitlök, citrongräs, chili och 3/4 av koriandern. Riv ingefäran fint. Blanda samman med kycklingfärs och häll i fisksås och soja. Blanda i ett ägg och peppra lätt. Forma nu till stora biffar och bryn dem i smör och olja.

Eterstekt biffarna i ugnen och kolla av innertemperaturen med en stektermometer. Rekommendationen är 70 grader.

Vi serverade biffarna med äggnudlar med sesamolja och lättkokta (nästan bara doppade) morotsremsor och sockerärtor.