Lax- och grönkålslasagne

Från tidningen Buffé, nr 1: 2016. Lättlagad och riktigt god.

500 g fryst, tinad, hackad grönkål
1 pressade vitlöksklyftor
2 msk smör
3 msk vetemjöl
7 dl mjölk
1 msk finrivet citronskal
1 tsk salt
2 krm peppar
150 g fetaost
400-500 g skinnfri laxfilé i tärningar
1 msk färskpressad citronjuice
2 krm salt
1 krm peppar
300 g lasagneplattor

Sätt ugnen på 200 grader.
Krama ut vätskan ur grönkålen och fräs den tillsammans med vitlök och smör i en stekpanna i några minuter.
Pudra över vetemjölet och tillsätt mjölken lite i taget under omrörning. Låt koka upp.
Tillsätt citronskal och krydda med salt och peppar.
Smula fetaosten, blanda ner hälften i grönkålsröran.
Blanda laxtärningarna med citronjuice och salt/peppar.
Varva lasagneplattor med laxen och grönkålsröran i en ugnsform (ca 20*30 cm). Börja och avsluta med röran.
Smula över resten av fetaosten.
Ställ i mitten av ugnen 35-40 minuter.