Gröna ärtbiffar

Det började med att vi hittade ett paket "ärtbiffar med citron och chilismak" i frysdisken i mataffären, men reagerade båda två på att påsen var så väldigt lätt med tanke på priset. Det här borde man ju kunna göra rätt enkelt själv istället, tänkte vi. Och generöst nog delar Findus med sig av receptet så det kan man absolut. Väldigt snabbt och enkelt. Och gott!

100 gram  Polenta (instant)
1 st ägg
1 dl vatten
200 gram Findus Ärter
1 st  citron(er), zesten och 1 msk juice (jag bytte ut detta mot lime, väldigt gott)
sambal oelek (använde vanlig färsk chili istället)
1 vitlöksklyfta (inte med i originalreceptet men det passade bra till)
rapsolja, (2-3 msk)
salt
svartpeppar

Mixa samman alla ingredienser till önskad släthet, forma till biffar (enligt receptet men min smet var lite lös och därför klickade jag lagom stora biffar direkt i pannan, mycket lättare) och stek på medelhög värme 3-4 min per sida.