Gerdans fyrpepparsås

Inte provat denna ännu, men lägger till den på rekommendation från mor som lagade den till flankstek på nyårsafton:
 
En god pepparsås som med föredel görs dagen innan kalaset så pepparn får blomma ut och inte kännas så stark.
 
1 schalottenlök
1 rödlök halv
2,5 dl vispgrädde (tror jag tog det dubbla annars blir det ju ingenting)
buljong 1 tärning (jag tog en skvätt oxfond)
1 skvätt soya
1 skvätt konjak
2 msk blandad peppar (jag tog 1 msk grovt malen/mortlad svart peppar och 1 msk krossade grön/rose/vit-peppar
 
Hacka löken fint. Fräs i kastrull tillo blank. Häl i pepparn, fräs ytterligare en stund. Slå på grädden, koka upp och koka på låg värme, rörotta så den inte bränner fast. Tillsätt fond och soya koka länge så såsen blir tjock (vilket den blir fort med 2,5 dl grädde så jag spädde lite då o då)
Smaka av med en skvätt konjak. I receptet stod det med salt o peppar men mer peppar behövs inte o salt blev det av soyan och fonden.
Skvätt i konjaken.
 
Bli inte förskräckta om det smakar massvis med peppar det starka försvinner dag två och löken försvinner också så ingen solning behövs.