Bryssel- och svartkålspaj med getost
Kålpaj, låter kanske inte som en delikatess - men sååå gott! Recept från allt om mat.
2 1/2 dl | vetemjöl |
---|---|
1/2 dl | skrädmjöl |
1 dl | solrosfrön, rostade |
150 g | smör |
1 msk | vatten |
2 krm | salt |
250 g | brysselkål |
---|---|
100 g | grönkål |
2 msk | smör |
1 msk | rosmarin, hackad |
1 msk | citron, pressad |
100 g + 300 g | getost |
4 | ägg |
1 dl | vispgrädde |
1 dl | mjölk |
1/2 tsk | salt |
1 krm | svartpeppar, nymald |
- Blanda mjöl, solrosfrön, smör, vatten och salt i en matberedare och mixa snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform, ca 24 cm i diameter. Täck över med ett bakplåtspapper och ställ i kylen ca 30 min.
- Sätt ugnen på 200°. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen ca 10 min.
- Ansa och halvera brysselkålen. Strimla grönkålen. Förväll brysselkål och grönkål i lättsaltat vatten ca 2 min. Låt rinna av. Stek brysselkål och grönkål i smör i en stekpanna ca 5 min tillsammans med rosmarin och citronsaft. Lägg fräset i pajskalet.
- Smula 100 g getost. Vispa getost, ägg, mjölk, salt och peppar. Häll äggstanningen över kålen. Skiva 300 g getost och lägg den över äggstanningen.
- Grädda pajen på nedersta falsen i ugnen ca 40 min.
- Garnera pajen med rosmarin och servera med sallad.
http://alltommat.se/recept/brysselkalspaj-med-getost/
Deprecated: Required parameter $parameters follows optional parameter $show_children in /customers/8/b/5/justbecause.se/httpd.www/site-content/widgets/childmenu.php on line 65
grattis göteborgsvarvet pappa Felix sommar syster Bullegumman Pyssel göteborg vardag kärlek shopping huset jobb helg handboll jul mat Victor dagis tack sol semester mamma familj bullerbyn vänner tv vår löpning