Granola
Har använt Icas recept som grund, men har dragit ner på mängden honung en hel del och lagt till lite frön. Med det sagt, detta hade jag i:
5 dl fiberberikade havregryn
5 dl kokosflingor eller riven kokos
1 dl pumpakärnor
2 dl solrosfrön
1 dl linfrö
2 dl grovhackad mandel (eller blandade naturella nötter)
2 tsk kakao alt kanel
1/2 tsk salt
0,5 dl flytande honung (originalreceptet hade 2 dl, så kan helt klart göras sötare men vi tyckte att detta räckte)
1 msk vatten
5 dl fiberberikade havregryn
5 dl kokosflingor eller riven kokos
1 dl pumpakärnor
2 dl solrosfrön
1 dl linfrö
2 dl grovhackad mandel (eller blandade naturella nötter)
2 tsk kakao alt kanel
1/2 tsk salt
0,5 dl flytande honung (originalreceptet hade 2 dl, så kan helt klart göras sötare men vi tyckte att detta räckte)
1 msk vatten
I originalreceptet hade de även torkad frukt:
3 dl blandad torkad frukt (t ex fikon, dadlar, aprikoser, äpplen och russin)
- Sätt ugnen på 175°C.
- Blanda alla ingredienser, förutom torkad frukt, noga tills grynen fäster ihop lite. Med mindre honung i receptet blir det svårare att få dem att fästa, och det blir givetvis aldrig riktigt lika klumpigt som med mer honung i.
- Fördela blandningen på 2 bakpappersklädda plåtar. Rosta i mitten av ugnen 15–20 minuter. Rör om efter halva tiden.
- Skär frukten i mindre bitar. Blanda med granolan när den svalnat. Förvara i en burk med tättslutande lock.