Pepparkakschips med flingsalt, chili och sesamfrön

Från Allt om Mat 18-2015. Supergoda och jätteenkla att göra. Hade i två st smulade torkade chilifrukter och det blev drag i dem. Först trodde jag att de inte skulle gå och äta, men man vande sig och sedan slukade vi (mest jag och Jonas) hela satsen under kvällen och förmiddagen efteråt. Farligt goda, med andra ord.

250 g pepparkaksdeg (vi använde Skogaholms färdiga)
3 msk rostade sesamfrön
1 tsk chiliflakes (jag smulade sönder 2 st torkade chilifrukter och det blev starkt, men ätbart)
1 tsk flingsalt

Rosta sesamfrön (om det inte är gjort) och knåda in dem och chiliflakesen i degen. Forman till en lite fyrkantig rulle och lägg i frysen tills den är kall nog att hyvla.

Sätt ugnen på 175 grader. Hyla tunna skivor med osthyvel (till slut blev jag för otålig och skar välidgt tunna skivor istället och det gick bra det med). Lägg på plåtar med bakplåtspapper på och strö över flingsalt. Grädda mitt i ugnen ca 5 min.

I allt om mat serveras den med en ostkräm gjord på 200 g naturell färskost och 100 g riven västerbottenost. Vi serverade med en grönmögelost, och det var tydligen jättegott sa de som fick lov att äta sådant.