Bukettvägens bbq-sås

På Bukettvägen i Skövde lagas det alltid jättegod mat, och den här bbq-såsen har jag adopterat och gjort till min egen paradsås. Min "hemliga" ingrediens är det rökta paprikapulvret, i lagom mängd blir det supergott.

1 gul lök
2 vitlöksklyftor
Krossade tomater 1-2 paket
Örtkryddor - brukar ta oregano
Chili - någon sorts
ca 1 tsk paprikapulver, allra helst rökt
Råsocker
Ca 2 dl creme fraiche
Salt, svartpeppar

Hacka lök och vitlök och fräs mjukt i smör. Tillsätt krossade tomater, örtkryddor, chili efter behag och paprikapulver. Koka ganska länge, minst 15 min men gärna 45. Tillsätt lite socker och rör ner creme fraiche och koka upp igen. Smaka av med salt och svartpeppar och eventuellt mer av de andra kryddorna om det behövs.