Biff stroganoff från Ica

Den här stroganoffen från Ica, som vi brukar göra på lövbiff och inte nötbog (i övrigt följer vi receptet till punkt och pricka), skulle jag nog kunna äta 7 dagar i veckan. Så god!

Ica föreslår att man ska äta den med potatispuré, men vi kör alltid ris eller kokt potatis. Och gärna en tomat/löksallad till.

4 portioner:

  • 3 gula lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • ca 700 g nötbog
  • 3 msk smör eller margarin
  • salt och peppar
  • 2 tsk paprikapulver
  • 3 msk tomatpuré
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 l vatten
  • 1 köttbuljongtärning
  • 2 dl crème fraiche
  1. Skala och skiva lök och vitlök. Skär köttet i strimlor.
  2. Stek lök och vitlök mjuk i 1/3 av matfettet, ta upp den. Bryn köttet i omgångar i resten av matfettet. Krydda köttet med salt och peppar.
  3. Tillsätt löken. Rör ner paprikapulver, tomatpuré och senap. Tillsätt vatten och buljongtärning och koka 1-1 1/2 timme eller tills köttet är mört. Blanda ner crème fraiche och låt sjuda ca 5 minuter.