Ugnsfisk i sås inspirerad av Gerdan

Snabb och god vardagsfisk i ugn. Mamma brukar variera receptet efter behag är jag ganska säker på och det gör jag med. Men på sistone har jag valt att köra samma, lite "italienskt" med aningen tomat och oregano i.

1 paket fryst och tinad fisk, eller färsk. Ca 400 g.
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 msk tomatpuré
1 tsk oregano
3 dl grädde
1/4 fiskbuljongtärning
Salt och vitpeppar
Ost

Hacka lök och vitlök och fräs mjukt i smör i en liten kastrull. Tillsätt tomatpuré och oregano och fräs lite mer. Slå på grädde. Om jag använder matlagningsgrädde är det bra så, men när vi tar vispgrädde (vilket vi oftast gör) brukar jag späda med någon deciliter mjölk. Och det är rätt bra för det är ju gott med mycket sås. Tillsätt buljongen. Koka upp och smaka av med salt och peppar. Ofta reder jag med aningen lite maizena, men det är inte nödvändigt. Tycker inte att såsen ska bli för tjock.

Lägg den tinade fisken i en liten ugnsform, slå på såsen och strö eventuellt över lite ost.

Glömmer ALLTID bort vilken ugnsvärme och hur länge, och får googla och testa varenda gång. Men för tinad/färsk fisk tror jag att det är lagom med 200 grader i 20 minuter, något längre tid om fisken fortfarande är fryskall även om den är tinad.

Vi äter fisken med kokt potatis, gärna pressad, eller ris.