6 December, 2017
I lördags var Felix på treårskalas hos Olle. Victor var också bjuden, men han fick stanna hemma och sova lunch istället. Lugnast för alla så, och hans kalastid kommer ju så småningom.
Efter kalaset ville Felix baka lussebullar, och jag hade varit förutseende nog att köpa hem saffran så det var nästan bara att köra igång.
Kalasfin i ny skjorta och vattenkamning.
Dags att dela smör och stöta saffran.
Provade ett recept från Ica, utan kvarg och med rumsvarmt smör,
och saffranet skulle blötläggas i vatten eller sprit (vi valde vatten).
Felix grejade nästan hela degen själv, med lite hjälp i receptläsning
och måttandet och med den sista bearbetningen av degen.
Men han jobbade på imponerande hårt med sina smala armar.
Degen jäst - dags att dega.
Victor gick in med stor entusiasm.
Men degen ville inte alls som han. Panikkletigt till slut. Fick avbryta.
Felix däremot gav sig inte. Rullade katter och petade russin med
stor entusiasm.
Penslade bullar, försiktigt försktigt.
Och sen var det äntligen dags för avsmakning. Mums!
Egna bullar smakar bäst.
Fast Felix kom på att han inte gillar russin... Det gör å andra sidan
lillebror så de kunde hjälpas åt rätt bra.