• Nu grönskar det i dalens famn

    5 Maj, 2011

    Jäklar vad det frodas i köksfönstret, och här är ännu en som vi ännu inte lyckats ta kål på. Tack förresten mamma för pelargonen, det har jag nog glömt att säga!

    Sex Kommentarer
  • Moskva - lite fler bilder

    4 Maj, 2011


    Utsiktshjul (lite skrangligt).


    Utsikt från hotellrummet - vy över fd Hotell Ukraina (stalinistisk arkitekturkonst).


    Vasilijkatedralen på Röda Torget (snart 600 år gammal och så snygg).

     


    Cool grej - ståltrådsträd med hänglås, tradition för nygifta par att fästa
    ett lås där (vad som händer när man skiljer sig fick jag inget svar på).

    Fyra Kommentarer
  • Älska youtube

    4 Maj, 2011

    Har inte sett det på... 25... 30 år? Men gud så bekant ändå. Lite dåligt ljud, men det får man ta. "Detta är skandal, var är min personal" :

    När jag ändå håller på. Fastnade och har suttit och lyssnat på (tror jag) varenda sångklipp från den här serien också, som var det bästa som fanns när jag var typ 8? Jag kan visst fortfarande sjunga med i varenda en. Sjukt. Har hjärnan inget bättre för sig? Men snacka om nostalgi:

    Och något år senare var det såklart bland annat det här som var hur coolt som helst. Vem ville inte vara som Martina?

    Två Kommentarer
  • Veckans inköp?

    4 Maj, 2011

    Jag köpte ju en kompaktkamera i Japan (ett panikinköp i en ofantligt stor elektronikbutik). Snygg var den, en chokladbrun och jätteliten nikon, men gud så dålig (och, precis som så mycket annat i japan, rätt obegriplig). Jag pensionerade den ganska så omgående och har sedan dess letat efter en ny, riktigt bra kompaktkamera som man enkelt kan ha i fickan och som ändå har tillräckligt bra egenskaper för att kunna producera klara, fina bilder. Jag tror att jag kan ha hittat den... ska nog snart hälsa den här välkommen hem.

    Två Kommentarer
  • Ryskinspirerad matlagning

    3 Maj, 2011

    Det är svårt att förstå, men faktiskt.

    Och ändå inte... De två sista kvällarna i moskva åt vi på ett italienskt ställe som (förstod jag efter ett tag) hette prego. Båda gångerna åt jag (precis som resten av tjejerna) "etruskisk kyckling". Har aldrig hört talas om rätten förut, men gott var det i alla fall. Kyckling, broccoli, paprika, grädde... typ. Så idag gjorde vi fläskfile på ungefär samma sätt:  Etruskisk fläskfile a la moskva. Riktigt gott!!

    Fyra Kommentarer