• I hemmets lugna vrå

    12 Februari, 2013

    Vet inte vad det är - förkylning, sömnbrist eller bara allmän graviditetströtthet - som gör det, men det krävs en otrolig kraftansträngning för att ta mig ur soffan när jag väl landat där (vilket jag gärna gör så tidigt som möjligt på eftermiddagen/kvällen). Därför var det perfekt att syster och AK kom på hembesök igår. Indisk hämtmat och småprat till läggdags, en alldeles utmärkt och väldigt mysig måndagskväll.

    Tre Kommentarer
  • Ny vecka, nya tag

    11 Februari, 2013

    Så var det måndag igen. 4 veckor kvar på jobbet nu (om allt går enligt plan) innan ett nytt äventyr börjar. Inte klokt vad tiden går fort, när man har roligt. 

     

    Veckan börjar på bästa tänkbara sätt för ikväll kommer de här två sötnosarna från Skövde hem till oss. Myyyysigt!

    Två Kommentarer
  • Vecka 35

    11 Februari, 2013

    Idag går vi in i vecka 35, och enligt vad jag läst räknas jag nu som höggravid. Barnet är ungefär 47 cm långt och börjar gå från smal och skrynklig till tjock och slät. 

     

    Min mage är också tjock och slät och det är mycket rörelse därinne. Så gott som varenda morgon klockan 04.00 vaknar jag till ett rejält gympapass som håller i sig fram till uppstigning, men annars sover jag fortfarande hyfsat bra - och mår bra. 

     

    På grund av min förkylning däremot har jag inte kunnat motionera på ett par veckor, tråkigt nog. Men jag ska nog göra ett försök idag eller senare i veckan.

    Tre Kommentarer
  • En finfin avslutning på helgen

    10 Februari, 2013

    Helgen (som var lugn och skön med mycket hemmapyssel och soffhäng) avslutade vi på Heaven 23 tillsammans med Jonas pappa och hans fru Vappu som var i stan för båtmässan och passade på att bjuda oss på middag. En mysig kväll med fin utsikt, gott sällskap och en rejäl räkmacka på det.

    Fyra Kommentarer
  • Dorsia

    9 Februari, 2013


    Foto: Jonas

    Dorsia var precis så mysigt som det ser ut på bilden, miljön är fantastisk och det är framför allt den (och sällskapet såklart) som gör hela upplevelsen för mig. Men maten gick inte heller av för hackor.

    Jag åt bakat lantägg (med jordärtskockskräm, vintertryffel, brynt smör och krispig jordärtskocka) till förrät och mandelrostad piggvarsfilé (med persiljeskum, karamellstekt persiljerot, forellrom och broccolisallad) till huvudrätt.

    Jonas åt stekt blodduva (med mörk skogssvampbuljong, ragu på confiterat lår, kål och äpplesallad) till förrätt och kryddstekt renkalv (med ragu på rentunga, brysselkål och smålök, plommonsky och västerbottenostgratinerad potatispuré) till huvudrätt.

    Och om någon undrar vad skillnaden på en blodduva och vanlig duva är så är det att (och nu citerar jag vår servitör) "en vanlig duva nackar man och hänger upp och ner så blodet rinner ut, men blodduvan stryper man och låter hänga med huvudet upp så att blodet stannar kvar i kroppen". Låter gott... Men lite strypning och blod avskräcker knappast Jonas.

    En riktigt mysig kväll!

    Sex Kommentarer