9 Februari, 2013
Foto: Jonas
Dorsia var precis så mysigt som det ser ut på bilden, miljön är fantastisk och det är framför allt den (och sällskapet såklart) som gör hela upplevelsen för mig. Men maten gick inte heller av för hackor.
Jag åt bakat lantägg (med jordärtskockskräm, vintertryffel, brynt smör och krispig jordärtskocka) till förrät och mandelrostad piggvarsfilé (med persiljeskum, karamellstekt persiljerot, forellrom och broccolisallad) till huvudrätt.
Jonas åt stekt blodduva (med mörk skogssvampbuljong, ragu på confiterat lår, kål och äpplesallad) till förrätt och kryddstekt renkalv (med ragu på rentunga, brysselkål och smålök, plommonsky och västerbottenostgratinerad potatispuré) till huvudrätt.
Och om någon undrar vad skillnaden på en blodduva och vanlig duva är så är det att (och nu citerar jag vår servitör) "en vanlig duva nackar man och hänger upp och ner så blodet rinner ut, men blodduvan stryper man och låter hänga med huvudet upp så att blodet stannar kvar i kroppen". Låter gott... Men lite strypning och blod avskräcker knappast Jonas.
En riktigt mysig kväll!