• I en annan del av Göteborg

    20 September, 2013

    Jag blir så fascinerad av sådana här ställen. Torg där tiden liksom stått stilla. Där det finns affärer som "Hannas garnbutik" och frisersalonger som "Fri stil - herr och dam". Med hus och dekorationer som stått där i fred sedan 50-talet (men som tyvärr inte heller ser ut att ha rustats sedan dess).

    Det är lite mysigt att en del saker liksom bara får vara helt orörda och ostylade. Men samtidigt får jag nästan lite ångest av sådana här miljöer. För att de är så nedgånga och gråa. Och för att det känns helt bisarrt på något vis, som att kliva in i en tidsmaskin eller ett stort, (någorlunda) levande museum.

    Jag både njuter och ryser på samma gång.

     


    Axel Dahlströms torg, för den som undrar. De små husen på den nedre bilden verkar
    för övrigt riktigt fina och mysiga. Inte alls så slitna och eftersatta som resten av torget.

    En Kommentar
  • Det tar sig

    20 September, 2013

    Göteborg har ju länge slagit sig på bröstet för att vara en sådan bra cykelstad med ett fantastiskt utbyggt cykelbanenät.... Jag har skrivit om detta tidigare, för jag tycker nämligen att Göteborg är en nästan helt värdelös cykelstad. I alla fall om vi pratar innerstan och de någorlunda centralt belägna stadsdelarna i väster.

    I de fall det faktiskt finns cykelbanor är de belagda med gammal trasig asfalt, är smala, fulla av stopp i form av övergångsställen för att annan trafik alltid går först och rätt vad det är upphör de helt tvärt och så får man cykla vidare bäst man kan på bilgator eller trottoarer. Till allas ilska. Och så vidare.

    Men på sistone tycker jag att det hänt något. Ny asfalt läggs och både trottoarer och cykelbanor breddas. Det börjar till och med på sina håll att se riktigt bra ut!


    Ny, fin, bred cykelbana på Högsbogatan.

  • Mera bakat

    20 September, 2013

    Fullt fredagspyssel härhemma idag med tvätt, bakning och pureande. Av äpplena som pappa hade med sig i fredags blev det ett mycket gott mos (redan provat och med beröm godkänt av lillen) och sedan gjorde jag morotspuré med basilika. Morot har faktiskt inte varit någon favorit men det är däremot basilika, så jag tänkte att det kanske kan hjälpa smaklökarna på traven.

    Och så bakade jag en gammal klassiker, nämligen (min) mormors frökakor, av jästen som blev kvar sedan bullbaket. Körde i lite extra linfrön och kornkross och hade solrosfrön i också. Inte provsmakat än men jag tänker att ju mer frön, desto godare.

     
     

    Två Kommentarer
  • Nybakat

    20 September, 2013

    Bakade lite till sjuklingen i veckan. Rimbobullar blev det, för omväxlings skull. Enkla och roliga att baka.

    Originalet ska ha glasyr på sig, men jag provade att göra några utan och med pärlsocker istället. Jag tycker nog (och jag tror att testpersonen är enig) att de blev både fräschare, finare och godare så nästa gång blir det bara sådana.

    Tre Kommentarer