10 November, 2015
Fars dag i Göteborg inleddes med att mor fick sovmorgon*. Bara det ett tydligt bevis på vilken bra pappa Felix har!
Efter den starten fick jag faktiskt skärpa till mig lite och sätta igång pappa Jonas dag.
Vi började hemma i lugn och ro, och Felix fick äntligen lämna över hjärtat vi målade i fredags efter dagis (han försökte redan i fredags kväll och i lördags, och berättade uppspelt om det för Jonas - som nog aldrig riktigt uppfattade vad för hjärta Felix babblade om).
Kram pappa, du är bäst!
Hjärtat.
Och så hade "vi" handlat present. Ölglas med matchande innehåll.
Längre än så hade min planering inte sträckt sig denna gång, vi improviserade efter pappa Jonas önskemål. Solen sken vackert (svårt att tro att det var en novemberdag) och det var riktigt skönt ute så vi bestämde oss för att upprepa succén med 4H-gården och tog bilen ut på Hisingen igen. Den här gången blev det Tolsereds gård.
Som sagt, soligt.
Vår lille Emlix i sitt rätta element, på något vis.
Klappa katt.
Hälsa på kossa.
Och mata fåren.
Tolsereds var jättefint, precis som Kättilsröds. Här på Tolsereds kunde vi närma oss djuren mer, och det tyckte Felix var väldigt spännande, medan det på Kättilsröd var lite större och fanns fler promenadvägar och natur att upptäcka. Båda väldigt bra på lite olika vis.
Efter ett par timmar på landet fick vi i vanlig ordning sug efter stadsliv, och mat. Vi tog bilen in till stan med siktet inställt på ett ställe där man kunde få sig en riktigt fin fars dags-bakelse, på Jonas begäran**. Valet föll på klassiska Brogyllen. Helt rätt en dag som i söndags tyckte vi, och halva Göteborg. Men vi hade tur och fick en perfekt plats vid fönstret.
Felix satt otroligt tålmodigt av lunchen (åt några tuggor på en tekaka och nästan en hel banan) i väntan på den utlovade "tårtan". Vem kan klandra honom.
I väntan på...
...bakelse! Stort plus i kanten för att mitt te serverades i hel kanna.
Yes!
Inte nog med att man måste vänta på bakelse, sedan måste man
vänta på att pappa skalar den också...
Felix valde en mousseskapelse med hallon, passion, choklad.
Och Jonas valde en riktig pappabakelse, med rominlagda biggaråer.
Efter de här äventyren åkte vi hem och till kvällen åt vi Jonas goda lammragu med citron och rosmarin (nytt recept från Allt om Mat, förberedd av honom själv dagen innan). Plus i kanten för rutin där papa Jo)!
* Lite orättvist kanske, men i takt med att jag växer har det blivit lite svårare att sova på nätterna. I alla fall de nätter när Felix väljer att komma in till oss någonstans vid tretiden på morgonen. Det är mysigt när man hör hans små klafsande steg närma sig, men det blir lite trångt och knöligt eftersom han gärna kryper tätt intill (och samtidigt väldigt gosigt såklart).
** Och Felix, eftersom han inte riktigt förstod hur man kunde fira någon utan tårta, ballonger och sång. Han räddade situationen på morgonen med att ta ansvar för att riva av en "Ja må han leva" (den är ju aldrig fel) och hittade glatt några ballonger som blivit kvar sedan födelsedagsfirandet. Men tårtan fick jag lova skulle komma senare under dagen.