https://www.arla.se/recept/minihamburgerbrod/
Receptet gäller för 16 st
- 2½ dl Arla® mjölk
- 25 g jäst
- 25 g rumsvarmt Arla® Svenskt Smör
- 1 tsk salt
- 1 dl grovt rågmjöl (vi använde bara vetemjöl)
- 5 dl vetemjöl
- 1 ägg
- ½ dl sesamfrön
Värm mjölken till max 37°. Smula jästen i en bunke. Häll över mjölken. Rör om och tillsätt smör, salt och det mesta av mjölet. Arbeta degen smidig. Låt jäsa ca 30 min. Sätt ugnen på 225°. Ta upp degen på mjölad bänk. Dela den i 16 delar. Forma till runda bullar, lägg på plåtar med bakplåtspapper och platta till dem något. Låt jäsa ca 15 min. Pensla bröden med uppvispat ägg och strö över frön. Grädda i mitten av ugnen 8–10 min.
Näringsvärden, per st
- Energi: 120 kcal
- Protein: 4 g
- Kolhydrater: 18 g
- Fett: 3 g