Krämig laxpasta med spenat

Receptet kommer härifrån. Enkelt, gott, väldigt mättande. Nästa gång spetsar jag nog med lite vitlök som får fräsa med tillsammans med purjon. Jag körde ca 500 g väldigt grovt tärnad lax.

4 port

400 g tagliatelle
400 g laxfilé
0,5 st liten purjolök
1 citron
2,5 dl grädde
100 g färsk babyspenat
olivolja till stekpannan
flingsalt
nymald svartpeppar
1 dl parmesanost, riven

Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.

Tärna laxen. Skölj och strimla purjolöken. Tvätta citronen, riv 1 tsk skal och pressa ut 2 msk saft.

Fräs purjolöken i olja i några minuter utan att den tar färg. Tillsätt grädde, citronskal och citronsaft. Lägg i laxen och låt puttra under lock ca 5 minuter. Smaka av med svartpeppar.

Häll av och vänd ner den nykokta pastan i såsen. Tillsätt spenaten. Smaka av med flingsalt och svartpeppar. Servera med den rivna parmesanosten.