Knäckig äppelpaj
Från Buffé. LIte sött, men gott. Se till att inte sockra fyllningen extra.
- 150 g smör
- 2 dl råsocker
- 1/2 dl ljus sirap
- 1/2 dl vispgrädde
- 3 dl havregryn
- 1 1/2 dl vetemjöl
- 1/2 tsk bakpulver
- 1 tsk flingsalt
- 600 g äpplen
- grädde
- vaniljsås
Sätt ugnen på 200°C.
Smält smöret i en kastrull tillsammans med råsocker, sirap och vispgrädde.
Ta från värmen och blanda ner havregryn, vetemjöl, bakpulver och flingsalt.
Dela, kärna ur och skär äpplena i klyftor. Lägg dem i en smord pajform.
Fördela smeten över.
Grädda i ugnen ca 30 minuter, tills pajen är gyllenbrun och knäckig.
https://www.ica.se/recept/knackig-appelpaj-716702/