Knäckig äppelpaj

 

Från Buffé. LIte sött, men gott. Se till att inte sockra fyllningen extra.

  • 150 g smör
  • 2 dl råsocker
  • 1/2 dl ljus sirap
  • 1/2 dl vispgrädde
  • 3 dl havregryn
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 1 tsk flingsalt
  • 600 g äpplen
Till servering
  • grädde
  • vaniljsås

 

Sätt ugnen på 200°C.
 
Smält smöret i en kastrull tillsammans med råsocker, sirap och vispgrädde.
 
Ta från värmen och blanda ner havregryn, vetemjöl, bakpulver och flingsalt.
 
Dela, kärna ur och skär äpplena i klyftor. Lägg dem i en smord pajform.
 
Fördela smeten över.
 
Grädda i ugnen ca 30 minuter, tills pajen är gyllenbrun och knäckig.

 

https://www.ica.se/recept/knackig-appelpaj-716702/