Pasta med fänkål och kräftor
400 g spagetti (vi använde 1,5 paket färsk tagliolini)
1 fänkål
1/2 röd chili hackad
3 vitlöksklyftor hackade
1/2 dl olivolja
1 dl torrt vitt vin
1 burk kräftstjärtar (170g, avrunnen vikt)
1 citron rivet skal
1 msk citron pressad
salt
nymalen svartpeppar
Ansa och strimla fänkålen fint, även stjälkarna, spara ”fänkålsdillen”.
Fräs fänkålen tillsammans med chili och vitlök i ett par minuter.
Tillsätt vin och koka så fänkålen blir mjuk i ytterligare ett par minuter, salta och peppra.Koka spaghettin al dente, alltså med bibehållet tuggmotstånd, låt rinna av i ett dukslag.
Blanda pastan med fänkålen, saften och skalet från citronen och lite extra olivolja.
Hacka fänkålsdillen och blanda i den tillsammans med kräftstjärtarna före servering.
Deprecated: Required parameter $parameters follows optional parameter $show_children in /customers/8/b/5/justbecause.se/httpd.www/site-content/widgets/childmenu.php on line 65
helg sommar familj sol vår huset jul mat vardag mamma jobb skövde pappa tv löpning vänner Felix dagis bullerbyn göteborg Bullegumman Pyssel syster tack handboll semester shopping Victor grattis kärlek