Victors sägningar och funderingar

28 Januari, 2021

Gulliga sägningar är väl ändå alla föräldrars favoritgrej? Mer kul för den närmsta kretsen än för resten av världen, såklart. Men ändå alltid kul att höra barns uppfinningsrikedom! 

Jag har samlat på mig några av Victors bästa sägningar. Han är ju fortfarande i det stadiet att han utforskar språket och kan sätta ord på det mesta utan att riktigt ha koll på vad det egentligen heter. Det är ju just precis då som många av de mest kreativa och klockrena sägningarna kommer. 

"Det är FÖÖÖÖR gott!" Säger Victor om allt som är jättegott och tar slut för fort och han vill ha mer. Typiskt lördagsgodis eller donuts. Det har numera blivit vi något vi alla i familjen slänger oss med om det är någonting som är väldigt gott. Eller allt annat som är för bra på något vis. 

Januari 2020 
"Jag vill hoppgaloppa på din kropp" alltså vill han rida på min rygg och jag ska springa galopp. 

 Maj 2020
"Du befriar mej så att drömmarna kommer inte mer" när han har vaknat av mardrömmar och får komma in och lägga sig bredvid oss i sängen. 

Januari 2021
"Vi är båda svettiga fast picket är inte kvar" säger Victor och känner på min panna efter vi har tränat+vilat lite. Picket, det är alltså hjärtklappningen. 

"Vad torr snön är" - en morgon när det var solsken och -10 grader och snön var krispig och faktiskt kändes mer som sand än snö. En ganska ovanlig företeelse i Göteborg kan jag lova. 

"Du och Felix och pappa är mitt liv." Fint konstaterande i soffan under fredagsmyset. 

"Jag pruttade så jag blev smal." I morse när han lade en riktig dunderprutt. 

Det var det, för nu! 


Många funderingar att bearbeta varje dag i den lilla knoppen.

Kommentarer

Tomas 28 Januari, 2021 klockan 18:19

Det var rätt många sägningar som väckte både munterhet och eftertanke! Måtte hann fortsätta fundera!

Tomas 28 Januari, 2021 klockan 18:20

En favorit: "Jag pruttade så jag blev smal." Den kan jag skriva under på!