Lejon

16 Juni, 2020

Härom veckan var det djungelfest på föris (de har haft djungel som tema hela våren och pysslat och stått i - hela tamburen är full av apor och fåglar och lianer och lite tidigare i vår var det djungelljud på på morgonen när barnen kom - mysigt!).

Victor ville vara lejon, och det gick jag igång på! Köpte ljusbruna byxor och hoodie på HM och sen satte jag igång.


Grrrr. Manen gjorde jag av ett gammal tygstycke i någon sorts guldfärgad, glansigt material. Köpte den på second hand för typ en femma flera år sedan för att eventuellt göra en guldmadrass till en docksäng - men det blev aldrig något av det projektet, och tur var ju det! Perfekt som lejonman! Drog remsor som liksom fick så fina gula fransar på sidorna. Och dessutom lossnade en massa bruna trådar som jag varvade manen med. Mycket bra återbruk, allt gick åt!


Köpte dessutom en superbra ansiktsfärgspalett nästan gratis på TGR, som ju typ rear hela affären nu i coronatider.


Svansen gjord jag av ett par lejongulatights. Ena benet är alltså svansen (det andra benet sydde jag fast manen på och tråcklade fast på luvan på tröjan). Så bra, eftersom själva midjan på tightsen blev som ett resårskärp runt magen som höll svansen bekvämt på plats. Väldigt nöjd med den hör lösningen som "kom till mig" av en slump när jag ramlade över ett par lejongula tights på rean när jag letade bra kläder till lejonet.  

Kommentarer

Tomas 16 Juni, 2020 klockan 20:52

Ett sant konstverk!