Linsbiffar

Jag hade ju väldigt ambitiösa veckoplaneringar för vardagsmaten för ett tag sedan, som ni kanske minns. Med det har det gradvis gått utför. Vi handlar fortfarande på mat.se eller mathem en gång i veckan visserligen, så det är inte det att vi liksom springer och panikhandlar vardagsmat varje dag (det skulle jag aldrig orka). Men däremot är det ungefär samma rätter som går runt, runt, runt.

Det är korvstroganoff och det är pannkaka. Falukorv och makaroner. Ibland öppnar vi en gulashburk och ibland steker vi en färdig pytt i panna. Då och då gör vi ugnsfisk med ris. Ungefär så.

Efter nyår bestämde jag  mig för ett löfte, och det var att äta mer vegetariskt och fisk. Så det betyder att jag alltid (nästan) väljer det när jag är ute och äter, vilket ju blir ganska ofta eftersom jag rätt ofta äter lunch ute. Och så lagar jag helt vegetariskt åtminstone en gång i veckan. Pannkaka är ju veggo, tack och lov... Men annars är en favorit att göra tomatsås med en bit gorgonzola i. Blir så himla gott till pasta.

Och häromdagen blev jag lite extra inspirerad av en jobbarkompis matlåda och fick tips om det här superenkla receptet.


Linsbiffar med morot, lök och havre.


Victor åt två!

gerdan

gerdan 3 mars, 2019 klockan 09:54

Själv försökte jag mig på falafel i veckan, det gick sådär. Får försöka linsbiffarna nästa gång.