Fille målar

När vi på jullovet bestämde oss för att måla om lite gick projektledaren i mig igång på alla cylindrar och vi hann med att måla inte ett utan tre rum (och ett fjärde gjorde vi något senare). Mer bilder från det kommer!

Det första rummet ut var killarnas rum, som verkligen behövde det. Vi målade om en fondvägg från New York-tapet till någon sorts grå som vi hittade i förrådet när vi flyttade in. Men även om jag gillar grått var färgen så totalt intetsägande (varken grå eller vit egentligen) och började bli väldigt sliten.

Så det var dags!

Felix gick igång ungefär lika mycket som jag, och fick faktiskt själv välja färg (inom en någorlunda rimlig skala av grönt och blått). Jag hade tänkt smutsgrågrön, men Felix tänkte mörkblått på gränsen till svart. Så så fick det bli! Jag var lite skeptisk under resans gång, ska jag väl ärligt erkänna. En skepticism som jag såklart höll inne med inför Felix och målade på med god min. Och som ni ska få se framöver, (när jag har fixat ordning på de bilderna) gjorde Felix helt rätt val!

Kul var att han ville vara med och måla, och det funkade faktiskt ganska bra. Han körde penselmålningen längs med golvlister och hörn. Jag fick visserligen gå över och jämna till lite - men grundjobbet gjorde Felix. Bra där!


Doppa penseln lagom mycket.


Och kladda på.


Hörnen med.


Noggrannt och fint.


Lugnt och metodiskt.

 


Och så får man ju skoja till det och skriva lite bara bokstäver.


Felix blöt i luggen eftersom han råkade doppa den i färgburken.


Bästa hantverkarn och målarsällskapet.

gerdan

gerdan 26 februari, 2019 klockan 09:33

Bra jobbat Felix, både med målningen och färgvalet.