Doppingdags

Felix började simskola för ett par helger sedan. Mycket motvilligt, om ärligheten ska fram. Vi har försökt några terminer men han har tydligt markerat att det inte alls var något han ville, så då har vi avvaktat. Men nu kände vi ändå att det var dags så jag anmälde honom i december när SLS släppte platserna till vårens kurser.

Sedan fick han Lasse Maja och SImborgarmysteriet + Doppingkursen i julklapp. Det gjorde honom lite nervös, men sakta men säkert har vi bearbetat och när han fick reda på att man kunde ta Doppingmärket och sätta det på en märkessköld (som jag lovade att han ska få när simskolan är färdig) blev han genast mer taggad. Dessutom avslutar vi varje simskoleomgång med frukost och fika, och sötsaker - det gillar Filledillen skarpt. Han kan nästan göra vad som helst för det.

Första tillfället var hur som helst i slutet av januari och det gick hur bra som helst. En mycket rutinerad och pedagogisk simlärare, lugn grupp (bara 8 barn), bekant miljö i lilla bassängen på Frölundabadet, och han hittade en kompis på tre sekunder. De bondade över att det lät så roligt gurglande från bassängkantsavrinningen när vattnet slog in mot den. Och sedan var de oskiljaktiga. Typ.

Första gången fick föräldrar se på, men förra gången (i lördags) fick vi sitta i korridoren och vänta.

Inga problem! Felix längtar numera till lördagar och inte för att det är godisdagen utan för att det är simskoledagen. Det ni!


8.40 börjar skolan, så det är fortfarande lite mörkt ute. Men snart
kommer våren och då blir det annat.


In till det pyttelilla omklädningsrummet där alla simskolegrupper och
föräldrar trängs. Det är inte lyxigt direkt, men det funkar!


Belöningen!


Och titta - vilket fint sällskap vi fick!

Tomas

Tomas 9 februari, 2019 klockan 08:10

Simskolan - en livsviktig OCH kul grej!

gerdan

gerdan 11 februari, 2019 klockan 20:10

Så kul o bra att han kommit över motståndet o upptäckt hur kul man kan ha i vattnet.