Mellomellomello

I lördags var Felix och jag på genrepet av melodifestivalens första deltävling 2019 här i Göteborg, Scandinavium. Vilken fest!! Det kändes inte att det var ett genrep, allt satt och var som på riktigt - nästan på repliken och sekunden.

Oväntat bra platser fick vi också, på sjuttonde raden i mitten - så vi såg precis allt och var riktigt nära programledarna flera gånger eftersom de hade en liten scen precis framför oss. Jag panikbokade dem när biljetterna släpptes och det var väldigt svårt att få till bokningen (tekniken strulade) så när vi väl kom in och fick till det var ganska mycket redan bokat. Därför var det en väldigt positiv överraskning när vi fick kliva fram så lång på parkett och liksom satt mitt i smeten, strax bredvid pressen och artisternas anhöriga.

Det mesta lät faktiskt väldigt bra live - generellt mycket bättre än på tv. Det gick fram (till och med High15 och Arja som ju åkte ut direkt).

Men vi var även rörande överens om att Mohombi var bäst, så det var kul att han gick direkt vidare. Wictoria också värdig vinnare. Vi gillade även Nano, men han får ju en ny chans i andra chansen. Det enda bidraget som vi hade hoppats mer på var Zeana:

 

Men de vann i alla fall låtsasomröstningen på genrepet så vi fick höra den två gånger! Det gjorde även Arja Saijonma, och live var hennes låt och utstrålning rätt så bra (men ingen stor surprise att den kom sist i riktiga tävlingen).

 

Utöver otroligt bra scenshow, programlederi och ljud var det även fullt ös i lobbyn innan föreställningen (det undvek vi dock för det var en massa köer) och förfestuppträdande med Ola Selmen från Amigo Grande på barnkanalen på scenen - allsång och tävling. Det var kul! En toppentoppendag - Felix har redan önskat sig mellobiljetter av jultomten igen i år.

Och Victor var lite besviken att inte han fick gå på mellofest. Trodde inte han hajade att vi var där, men det gjorde han minsann. Han å andra sidan höll sig vaken hela lördagkvällen och dansade loss med fri tolkning till alla bidrag. Snacka om feeling!


Vi är på plats!


Uppvärmning på rad 17.


Christer Björkman (ryggtavlan i västen) kom förbi och sa hej. Inte till oss.


Några kameror.


Nu kör vi!


Greenroomhyllan.


Baksidan av de snyggaste scenkläderna.


Heja heja.


Tack och hej mello!

Tomas

Tomas 4 februari, 2019 klockan 21:28

Det är ändå nåt visst men den här fel-rätt-låt-vannkampanjen varje år!

gerdan

gerdan 5 februari, 2019 klockan 12:06

Nu har ni startat upp festmånaden februari. Fortsättning följer.