I Angered

En, av många, spännande grejer på jobbet på sistone är att jag är klasscoach för en klass ungdomar i Angered som läser upp betygen för att kunna söka in till gymnasiet. Jag råkade på MyDreamNow, som organisationen heter, för ett tag sedan via ett CSR-nätverk och tyckte bara de verkade så bra. Så nu är vi partners och jag projektleder och är därmed även klasscoach. Jättekul!

Nyttigt för mig! Det är jättekul att förhoppningsvis kunna få någon att tänka att det vore kul att läsa vidare och fullfölja en dröm. Och därtill väldigt intressant att tvinga tänka till om varför jag är där jag är och vad jag själv drömmer om. Helt plötsligt hörde jag mig själv säga att jag hade velat arbeta inom FN och gärna i New York. Alltså, det är en liten dröm jag närt sedan jag och Martin besökte FN-huvudkvarteret när vi var där och semestrade. Sedan dess har jag ju gjort på sätt och vis helt andra grejer, men nu när jag jobbar med hållbarhetsfrågor är det såklart inte helt orimligt. Väldigt långt från var jag är idag, men jag kände någonstans att jag kunde bjuda på den inneboende drömmen. Som är just det, en dröm. Jag är väldigt nöjd med så mycket annat - till exempel allt det jag har idag.

Men det var ändå så fint med eleverna. De lyssnade och delade med sig, och när jag sa det där om FN och att jag nog inte trodde att det skulle bli så men att det ändå är en dröm, så sa en kille som hade placerat sig längst fram: "Du kan göra det!".Helt utan ironi, skall tilläggas, utan med värme och eftertryck.

Applåd på det, från hela klassen. Och stort skratt från mig. Vad kan man säga. Tack!!

Själva drömde de om sportbilar och lyxhus, familjer och kärlek, att bli barnmorska, egenföretagare eller fotbollsproffs. Ja ni vet, sådär som det är mest. Den 11 december är det dags för träff två och då ska vi prata vidare om hur man når sina drömmar. Det ska bli kul!

gerdan

gerdan 21 november, 2018 klockan 13:33

Va roligt. Kul att hälsa på dig i NY när det nu blir. Jag håller med killen på första raden ”du kan”,

Tomas

Tomas 21 november, 2018 klockan 17:06

Ja, det är bara att köra!