Diskbråck?

Jag har visst drabbats av diskbråck. Eller inte. Hoppas inte. Vi får se imorgon.

Haft ont från rumpan ner i låret. Det uppstod för en månad sedan efter en löprunda (troligen en tillfällighet, enligt min naprapat) och det har inte blivit bättre, snarare aningen sämre (med ibland smärta ner mot vaden och svag känsla av domning i tårna på vänster ben) och det börjar bli svårt att sitta och än värre - att sova. Så då bokade jag tid hos naprapat, som elbehandlade och masserade och stretchade mig. Det var hemskt och skönt på samma gång. Men idag när jag var där på återbesök var han missnöjd med resultatet - jag var svagare i musklerna och smärtan verkade ha tilltagit - och då konstaterade han diskbråck och ordinerade läkarbesök för smärtlindring.

Imorgon ska jag dit, så får vi se vad läkaren säger.

Bra med diskbråck: jag får faktiskt röra på mig om det inte blir sämre! Så då kan jag komma igång igen med någon lite intensivare motion efter ett påtvingat uppehåll.

Dåligt med diskbråck: det tar antagligen minst tre månader innan det blir bra och jag har konstant obehag i benet. Värst är det på nätterna/tidig morgon och det stör nattsömnen. Det är aldrig bra med störd sömn...

Skönt är att vi har den där försäkringen med jobbet, för jag har fått så jättebra, snabb och proffsig hjälp såhär långt.

gerdan

gerdan 8 oktober, 2018 klockan 20:13

Hoppas att du får hjälp hos doktorn (om inte annat lite smärtstillande). Nattsömnen är ju en viktig faktor för att läka kroppen, Håller alka tummar jag kan hitta.

Tomas

Tomas 9 oktober, 2018 klockan 05:59

Det gör jag med! Måtte du få snar hjälp!