Fryst

Idag var jag tillbaka på SKIN Hudkliniken för att kolla upp mina "aktiniska keratos"-fläckar i ansiktet. Vet inte riktigt om det är samma som är tillbaka eller om det är nya. Men hur som helst var det väldigt mycket effektivare administration den här gången än förra. Då gick jag ju via vanliga sjukvården och det tog minst 8 månader innan jag ens fick komma till specialistläkare. Minst! Den här gången ringde jag via jobbets sjukvårdsförsäkring och fick i princip välja när jag ville komma och till vilken vårdinrättning jag ville gå. Ringde i fredags och idag var jag där (valde återbesök på SKIN för att de har min historik). Och frös några nya, eller nygamla, fläckar i pannan med den gamla apparaten. Snabbt och effektivt - och tack och lov, inget på läpparna den här gången.

Med det sagt, jag är ju för den allmäna vården och jag önskar verkligen att jag kunde säga att den är så effektiv som någon. Det är den enligt min erfarenhet i alla akuta fall, men när man "bara" har icke-direkt-livshotande(om än indirekt livsfarligt)-symptom finns det verkligen mer att önska.

Så - i det här fallet, heja privatförsäkringar och snabb hjälp. Plus att jag fick läkarens visitkort med mig hem, så att jag kan ringa direkt. Det fick jag inte direkt förra gången... Då var det mer "nu är jag snäll som hjälper dig fast du egentligen sökte för en pigmentförändring på läppen". Otur i processen kanske. Samtidigt tur att hon gjorde det den gången, trots att det var pga snällhet och inte yrkesmässighet.


Det där lilla märket, på sidan av örat, som ser ut som ett myggbett.
Det är en nyfryst fläck!

gerdan

gerdan 12 september, 2018 klockan 11:08

Skönt att det gick så smidigt och att du slapp salvan, en liten blåsa är ju inget jämfört med den.