Ögoninflammation - lättversionen?

Det går ögoninflammation på Bullerbyn, och i morse när Victor vaknade var han aningen röd och lite kletig i ena ögat. Med tanke på antalet mail som gått ut om detta kunde vi inte med att ta honom till föris, även om han verkade pigg och som vanligt. Och eftersom jag kom hem ganska sent efter en intensiv dag och inte hade några inbokade möten idag var jag inte sen på att anmäla mig frivilligt för en dag hemma med Victor. Skönt när det klaffar så och det blir vinn-vinn för alla.

Så vi har hängt hemma idag. Byggt tågbana, kört med bilar, Victor tog en lång och frivillig dusch medan jag fixade med tvätten (och då fick han bort det lilla smet som fanns i ögat och sedan har det inte blivit mer) och efter det cyklade vi till "torget" för att hämta lite grejer på Åhlens (passade på att leka lite, eftersom han ändå var så frisk). Och sedan har vi vilat/jobbat och cyklat och hämtat Felix.

En väldigt skön dag - och fint att ha möjligheten att hänga i lugn och ro med bara lillen. Får minnen av när Felix var i samma ålder och vi liksom hade all tid i världen för "bara" honom och hur mycket utrymme det fanns till att prata och lyssna på honom. Det är inte riktigt samma med nummer två, och - kan jag bara tänka syster - ännu mindre samma med nummer tre. Stundtals lite hetsigare, men väldigt bra på många andra vis! Det är bara skönt att få tiden till att bara vara med bara en, då och då.


Som synes, inte så inflammerad ändå.


Roligt på Frölunda Torg, vi var nästan ensamma där och det var
rent och fräscht och vi körde flygplan till Spanien och hade jättekul.
Helt plötsligt skulle hjälmen på - ingen idé att bråka om det.


Vid fyratiden cyklade vi och hämtade Felix. Han var glad att träffa
lillebrorsan igen. Vi åt middag (pannkakor när Felix får välja) och
efter det och efter utplockad sticka i tån på tapper Victor så fixade
Felix varsin vattenflaska, gav en till Victor och sa "Kom Victor, så går
vi ut och hoppar!". Sagt och gjort. Och imorgon blir det föris igen,
om inget händer inatt.

gerdan

gerdan 7 september, 2018 klockan 17:40

Verkar som en helt ok VAB-dag o så blir man ju varm i magen av Felix vatten- och studsaktivitet med lillebror.