Strömma

En helg i juni, om jag inte minns fel - det kan ha varit juli också, var mamma och Åke i Göteborg och var barnvakt medan Jonas och jag hade bokat in oss på Strömma Farmlode. En bröllopspresent från vänner, som hade koll på att jag gillar melodikrysset. Det ingick nämligen frukost och melodikryss på lördagen. 

Fredagen tog vi det lugnt. Åkte till Öströö fårfarm och köpte kvällspicnic, som vi intog i solen på en av Strömmas balkonger tillsammans med en flaska kall champagne - även det en present från vännerna. En mycket härlig kväll och helg.

På lördagen vaknade vi lagom tidigt och gick ner till frukostrummet och åt frukost, drack en massa kaffe och åt sirapskakor så det sprutade ur öronen (det senare stog Jonas för) medan vi löste melodikrysset - med lite hjälp på en fråga om Roland Cedermark (där svaret var "Atlanten").

Den här gången bodde vi i Ada. Det var fint. Men nästa gång tror jag vi satsar på Signhild. Inte för att Ada var dåligt, utan för att Signhild såg så minimalistiskt luftigt ut.


Ada!


Med utsikt mot fruktlundarna där de också hängde lakanen på tork i solen
på torklinan mellan
träden. Det är något visst med soltorkade lakan.Gemensamhetsutrymme på andra våningen, precis utanför vårt rum.


Frukostrummet, med heminlagd sill, nybakat fruktbröd och egengjord
Nutella. Plus de perfekt kokta lantäggen från granngården.


Visdomsord från frukostsalen.


Melodikryssfokus.


Och efteråt en tur runt ägorna och butikerna.


Gillade den här skriften på en dörr bredvid toaletterna.

gerdan

gerdan 27 augusti, 2018 klockan 19:10

Det var sista helgen i juni. Vi var med barnen o meta krabbor (bl.a) när n hade det lugnt o skönt på Strömma, er väl unt.