20 fina tänder

Igår morse var jag med Victor (och Felix som sällskap) till tandhygienisten på Fröluna torg. Väntrummet gick bra, men när väl den blåklädda hygienisten kom för att hälsa oss välkomna ville han såklart INTE följa med. Hon var smart, frågade om han gillar bilar - och den lockelsen kunde han självklart inte motstå. Glatt travade han efter henne in i undersökningsrummet (som i den här åldern ju fortfarande är mer av ett lekrum - nästa år däremot, då blir det tandläkarstol).

Och där satt killarna på golvet och lekte med bilar medan vi pratade. Felix fick också berätta lite om hur de äter och borstar och så, det var nyttigt för honom och han tog det på största allvar. Victor bara lekte. När det väl var dags att gapa blev han arg, skrek så pass att hon kunde se att han hade 20 fina tänder. Precis rätt antal alltså. Och sedan fick hon honom till och med att le så att hon kunde kolla lite mer och konstatera att hittills har tumsugandet inte förstört bettet, men att när han fyller tre är det rekommenderat att sluta. Det kommer ju bli en spännande upplevelse, känner jag. Men det tar vi då.

All in all - ett väldigt lyckat besök alltså!


Stor kille, ganska nöjd med att ha visat tänderna (och fått leka med bilar).


Nej, inte tandvärk. En coctailtomat i varje kind!

gerdan

gerdan 27 juni, 2018 klockan 11:35

Tandläkaren verkar inte vara någon hit för bröderna Leander, tur att de verkar ha bra tänder. Men å andra sidan vem gillar att gå till tandläkaren?