Nationaldagsfirande

Igår hade vi vänner här från Örebro, en av mina allra "äldsta" som jag fortfarande har kontakt med (vi träffades andra året på gymnasiet så det är ju 24 år sedan nu...). Vi ses för sällan, men när vi ses är det alltid enkelt att ta vid. Hon och hennes man var här för att se Foo Fighters och vi grillade gott, drack gott och satt och pratade i timmar på balkongen - innan de drog med sig Jonas in till Ullevi för att gå på konsert.

Idag åkte de hemåt igen, så det var kort men väldigt gott. Och vi har tagit det lugnt. Skönt med en ledig dag mitt i veckan såhär.

Vädret är ju fortsatt fantastiskt, så på förmiddagen röjde jag i trädgården medan killarna tog det lugnt. Och sedan medan Victor och Jonas sov middag cyklade Felix och jag ner till Långedrag och Långedragsdagen - där delar av "Vinklubben" med familjer också var. Det var polisbilar och -bussar, brandbilar, ambulanser och ambulansbåtar (till och med en ambulansfyrhjuling och två ambulanselcyklar), segelbåtar, loppis, fika, mm. Väldigt trevligt.

Efter det drog vi hem till oss allihopa och åt pizza på terrassen medan barnen röjde runt i plaskpoolen och studsmattan. Smått kaotiskt, mycket härligt.

En alltigenom perfekt natonaldag!


Tujorna tar sig, även om de börjar bli lite bruna av värmen.


Häcken, så full av diverse utväxter och ogräs i marknivå.


Något upprensad, tunnan fylld. Men svårt att se på bild


Rosen trivs på balkongen och blommar snart.


Långedragsdagen och Fille provsitter ambulansbåten.


Och ambulansfyrhjulingen (som behövs på öarna där man inte kan
köra bil, fick jag lära mig idag - den har ett rött släp också).


Vätskepaus efter uppförsbacke.


Häng och lek.

gerdan

gerdan 6 juni, 2018 klockan 21:12

Låter som en toppenhelg mitt i veckan. De borde komma lite oftare, extrahelgerna, särskilt när vädret är på topp o möjliggör spontanhäng i trädgården.

Tomas

Tomas 7 juni, 2018 klockan 08:35

Behagligt!