Semester i Örebro, kalas och skitvatten

16 Mars, 2014

I fredags när Jonas hade jobbat färdigt för veckan satte vi oss på tåget och åkte upp mot Örebro. Jonas fortsatte sedan vidare mot Alperna tidigt i lördags morse, men Felix och jag stannar kvar här i Örebro hela veckan för att umgås med mamma och pappa, mfl. Alperna hade inte varit helt fel, men Örebro är inte fy skam det heller faktiskt!

Igår, lördag, var jag ute och sprang långrunda i extremt blåsigt och osnällt springväder. Soligt förvisso, men fy vad det suger att springa i motvind. Efter rundan fikade vi hemma hos mamma och sedan tog vi en långrunda i bilen (för att få Felix att sova) och sedan tog vi det bara lugnt hemma hos pappa på kvällen.

Idag vaknade vi till beskedet att vattnet i Örebro inte gick att dricka. Eller snarare, vi fick det beskedet lite försent - precis efter frukosten närmare bestämt - när vi redan hade fått i oss en hel del vatten. Informationen var först väldigt knapphändig. En småslarvig artikel på na.se och halvdan information på kommunens hemsida. Sedan kunde vi läsa att man inte ens skulle duscha i vattnet och tillslut fick vi veta att det var en toalett i själva Svampen (vattentornet, för den som mot all förmodan inte hört talas om Örebros stolthet) som läckt ut avloppsvatten ner i vattenreserven på något vis. Men att det faktiskt går att duscha i vattnet ändå. Och diska och tvätta kläder och sånt. Märkligt ändå, att en sån här grej liksom har "förstört" halva dagen. Dels på grund av lite oro (och irritation över dålig info, faktiskt) men mest på grund av brist på rent vatten när vi var ute och gick och lite praktiska ändringar i planeringen av hela dagen med Felix mat och grejer. Men hur som helst verkar vi alla må bra så ingen skada skedd, än så länge. Men vattnet ska vi fortsätta att koka minst till på tisdag i alla fall.

Vad roligare var att det var födelsedag idag. På eftermiddagen begav vi oss till mormor och morfar (alltså Felix gammel-dito) på födelsedagskalas. Mormor fyller 87 och det var fullt hus. Tårta och kaffe och spettekaga och körsbärsvin. Efter kalaset gick vi hem till morbror Leif och Ingrid och åt lasagne, till och med Felix åt vuxenmaten faktiskt! Dessutom fick han tid att bekanta sig med sysslingen Nelly, 9 månader gammal. Sist de sågs var de för små för att ha något utbyte, men den här gången hade de riktigt gott utbyte av varandra faktiskt. Kul!


Hey Nelly, kolla kolla mina roliga leksaker.


Studs studs. Laddar inför en omgång till.


Vattenkran, old school.

grattisÖrebrosemester

Kommentarer

Säg mamma 16 Mars, 2014 klockan 20:59

Det var en trevlig eftermiddag med släkten, det sker ju inte alltför ofta. O båda minstingarna var ju på topphumör.