Arkiv

Galonväder

31 Juli, 2015

Det här med att det inte finns något dåligt väder osv, är ju faktiskt lite sant ändå. Man måste tänka så i alla fall när sommaren är som den är. I förrgår drog vi på oss nästan alla galonisar vi hade (inte riktigt för vi har hur mycket som helst) och begav oss ut till Sandsjöbacka på vattenpölsafari och blåbärsplockning. Inte så dumt alls.

Nya skor

30 Juli, 2015

Ett par nya springskor är alltid värda att uppmärksammas! Vi provade ut nya till Felix igår och till skillnad från i måndags, då han började gråta av olycka när han fick på sig ett nytt par, gjorde han hopp i sidled och sprang fram och tillbaka i ren glädje när han fick på sig de här superlätta Nikeskorna i strl 26. Skolycka!  Pingkorna.

Pottan

11 Juli, 2015

I onsdags hade Felix pottpremiär! Långt kvar till blöjfritt ännu såklart och det är ingen brådska med att bli det heller, men det var ett kul litet steg för hela familjen.

Bullegubbe på Bullegumman

4 Juli, 2015

I söndags var vädret vedervärdigt (dimmigt, kallt, tråkigt, höstigt) och vi höll oss inne nästan hela dagen (det gjorde i och för sig inte så mycket med tanke på lördagens stora äventyr). Vi roade oss med att ställa till med det första bullbaket i huset istället. Nedan Felix alldeles egna alster - något croissantliknande, tack vare väldigt ihärdigt smörsmetande. Felix bullgiffelcroissanter.

Helgutflykt till Slottsskogen

3 Juli, 2015

I lördags var Jonas iväg på Volvo Ocean Race och Felix och jag hade mysdag i Slottsskogen på tu man hand. Jag älskar ju som bekant Slottsskogen (vem gör inte det). Det är en sådan oas och guldgruva för alla åldrar, och inte minst för en tvååring med spring i benen och oändlig upptäckarlust. …

Poolpremiär

2 Juli, 2015

Det var, som sagt, väldigt varmt hela dagen igår och på kvällen blev det poolpremiär på riktigt (vi har bara plaskat lite i den tidigare). En mycket nöjd Felix badade i två omgångar, vattnade gräsmattan och spelade trumpet i vattenkannan. Och fick sin första kallsup (inte lika nöjd då). Till och med i skuggan var det riktigt, riktigt varmt.

Välkommen juli

1 Juli, 2015

Och välkommen sommaren. Inte för att jag är någon solbadare, men det är skönt att se lite blå himmel och att kunna gå ut utan att ta på sig höstkläder.  Grönskan i uterummet fortsätter göra framsteg. Basilikan har växt om fåtöljen. Tomaterna tar allt större plats. …