Arkiv

Annan form av söndagshäng

30 September, 2012

När vissa äter pizza och fikar passar andra på att göra precis tvärtom. Jonas slog nytt rekord idag när han cyklade 10 mil till Fjärås och tillbaka: När vi kom hem låg han i soffan och frös och stirrade i taket, men nu har jag proppat honom full med sockerkaka och det verkar som att livsandarna har återvänt. Till och med så pass mycket att han surfar runt och kollar banprofilen för Vätternrundan 2013. Kul!

Söndagshäng

30 September, 2012

Mer god mat blev det idag tillsammans med syster och AK (som var lite trötta efter nattens bravader). Vi lunchade, fikade och hade det skönt på Da Matteos uteservering i ett par timmar. Och lyckades mot alla odds att undvika regnet.

Uppladdning

30 September, 2012

Inför mässan laddade vi upp med en rejäl lunch på favoritstället i Haga: Och värmde upp med lite lagom trängsel på Haga Nygatas lördagsmarknad: Foto: Jonas

Kändisar på Bokmässan

30 September, 2012

Bokmässan var som vanligt trång och full av tillfällen att spendera pengar. Vi skyfflades med strömmen runt större delen av mässhallen, fyndade en fin fotobok om Göteborg och tre pocketböcker. Men roligast var nog att försöka hitta så många kändisar som möjligt. Utöver Steffo Törnquist, Tommy Körberg och Tomas Bodström (som jag inte fotade) såg vi: Men mest folk:...flockades runt:

Fredag!

28 September, 2012

Solen skiner, det är fredag: I helgen ska vi fortsätta röjandet (förhoppningsvis få undan lite grejer också, inte bara stöka till), träna, kanske shoppa en ryggsäck till mig (kan inte gå runt med en chalmeristväska längre) och svänga förbi Bokmässan. Syrran och AK kommer dessutom och bor hos oss imorgon, och även om vi knappt kommer se röken av dem är det kul att ha dem här!

Röj

27 September, 2012

Oj vad vi har röjt ut saker som ska ner i källaren för vinterförvaring eller skänkas och slängas. Känns riktigt bra. Synd bara att det resulterat i att "biblioteket" är i fullt kaos. Måste komma iväg till Högsbo återvinning/second hand snart. Och det är nu det är aningen segt att inte ha bil...

Sol i vas

27 September, 2012

De här blommorna (som jag fick av Jonas häromdagen) lyser upp fint i höstrusket. Det börjar bli lite svårt att komma upp på morgonen. Inte så konstigt, kroppen kan väl inte fatta vad den ska upp och göra när det fortfarande är kolsvart ute. Men när det väl har ordnat upp sig och det ljusnat måste jag säga att det är rätt mysigt den här tiden på året. Trots lite regn och rusk.

Där tiden stått stilla?

26 September, 2012

Wieselgrensplatsen i Göteborg, nästan som att färdas tillbaka till 60-talet. Jag gillar det, det är fint med neonskyltarna och den gamla fasadklockan. Det är som ett litet museum. Men en liten uppfräschning skulle kanske inte skada heller.

I spat

26 September, 2012

Några ord om helgens besök på Sankt Jörgen. Vi är jättenöjda, både hotellet och spaavdelningen var fina och fräscha och vi hade det hur bra som helst. Kanske lite väl mycket folk på lördagen, men desto lugnare på söndagen. Det var dock en sak som faktiskt var lite störig (med risk för att låta som en grinig tant nu...). …

Dagens åktur

25 September, 2012

Åh, dessa ljuvliga spårvagnsinteriörer.   Jag har en teori om varför de sätter in de där gamla skitvagnarna kl 15.00 på vardagar. Det verkar nämligen vara då alla halvgamla barn slutar skolan, och de där hoparna av övertända kids verkar kunna behärska konsten att göra en koja av ett slott på tiden det tar att åka från Hagen in till stan. …