• Födelsedagsfirande * 4

  För några helger sedan firade vi alla februarisar i Skövde. Här kommer bildbevis! Mest på Victor inser jag nu i efterhand, men Felix han är numera för cool och stor för att gå med på att vara med på bild hela tiden...

   


  Victor har packat väskan full med det viktigaste. Bilar alltså.


  Framme i Skövde och vi började med utelek.


  I det vackra vädret.


  Och lunch - korv!


  Sedan in och byta om till finkläder. De här sprang av sig lite.


  Med syfte att bli så varma så de kunde gå ut och ånga av sig på balkongen.


  Världens bästa syster gjorde en biltårta.


  Så fin!


  Victor blev eld och lågor.


  OCh skulle givetvis äta upp den största bilen (ja tar bussen!!).


  Mums.


  Mycket socker (och färg) i den. Han fick tack och lov inte i sig hela.


  Världens bästa hallongrottor, enligt kännarna.


  Tre stycken februarigrisar. 2, 6 och 3 år gamla.


  Victor fick mera bilar. Lycka!

 • Ett skåp

  I samband med att vi gjorde om i killarnas rum gick jag på jakt efter en bokhylla till alla kapitelböcker - och hittade i mina ögon ett helt perfekt skåp på Blocket. Gediget och långt från Ikea (inget fel på Ikea, men det kan vara kul att blanda upp det lite).

  Så vi åkte ut till Mölnlycke och slog till. Insåg ganska snabbt att det här verkligen verkligen var ett gediget skåp. Det vill säga ett sådant som borde platsbyggas, i massivt trä och väger hur mycket som helst.

  Väl hemkomna råkade grannen två hus upp köra in ungefär samtidigt som oss och frågade om vi behövde hjälp. Och JA det behövde vi ju.

  Så Jonas och grannen kånkade skåpet genom trädgården och in från trädäcket på baksidan. Sedan hyrde Jonas in Sam (granne/kompis) som bärhjälp för att få upp skåpet det sista våningsplanet - men efter baxande och baxande och baxande insåg vi att det liksom var matematiskt omöjligt. Skåpet gick liksom inte in i öppningen till trappen hur vi än räknade och vinklade.

  Därför hamnade skåpet istället i lekrummet på mellanplan och SE - det blev ju hur bra som helst det med!

 • Linsbiffar

  Jag hade ju väldigt ambitiösa veckoplaneringar för vardagsmaten för ett tag sedan, som ni kanske minns. Med det har det gradvis gått utför. Vi handlar fortfarande på mat.se eller mathem en gång i veckan visserligen, så det är inte det att vi liksom springer och panikhandlar vardagsmat varje dag (det skulle jag aldrig orka). Men däremot är det ungefär samma rätter som går runt, runt, runt.

  Det är korvstroganoff och det är pannkaka. Falukorv och makaroner. Ibland öppnar vi en gulashburk och ibland steker vi en färdig pytt i panna. Då och då gör vi ugnsfisk med ris. Ungefär så.

  Efter nyår bestämde jag  mig för ett löfte, och det var att äta mer vegetariskt och fisk. Så det betyder att jag alltid (nästan) väljer det när jag är ute och äter, vilket ju blir ganska ofta eftersom jag rätt ofta äter lunch ute. Och så lagar jag helt vegetariskt åtminstone en gång i veckan. Pannkaka är ju veggo, tack och lov... Men annars är en favorit att göra tomatsås med en bit gorgonzola i. Blir så himla gott till pasta.

  Och häromdagen blev jag lite extra inspirerad av en jobbarkompis matlåda och fick tips om det här superenkla receptet.


  Linsbiffar med morot, lök och havre.


  Victor åt två!

 • Bollekis är igång

  Torsdagar 16.00 innebär bollekis för hela slanten. Kul!

 • Tandis

  Den här lille killen var hos tandläkaren härom veckan. För första gången i riktig tandläkarstol och med en extreeeeeeemt tålmodig och lugn tandhygienist.

  Han fick hälsa på apan med en perfekt tandrad (en gose med hel uppsättning människotänder), köra stolen upp och ner, lysa med lampan, kolla i spegeln och så vidare. Till slut, efter en halvtimmes lek och snack - öppnade han gapet två gånger tillräckligt stort för att kunna bli undersökt någorlunda.

  Sedan fick han hoppa ner och fram till det lilla skrivbordet där det fanns en krokodilask full med presenter. Och han valde självsäkert ett klistermärke med ett monster på som han var mycket nöjd med.

  En stor urladdning vill jag lova. Men med beröm godkänt Victor.