• Kalas med efterfest

  Häromveckan fyllde Felix kompis Ella år och han var på discokalas på fredagen, sen fick vi föräldrar och Victor komma på eftersläppet vid sju. Mycket trevligt - och Victor höll igång till tiotiden. Sen var det dags att vandra hemåt. 


  Nöjd kille på väg hem från efterfest.

 • Spark joy

  Jag har inte läst den för ett tag sedan så omtalade boken från Marie Kondo - om att förändra sitt liv med ett organiserat hem - men jag har hört mycket om den, fått den sammanfattad massa gånger och nu sett två avsnitt på Netflix. Måste säga att jag gillar hennes grundfilosofi mycket. Omge dig med saker du verkligen tycker om, och ta hand om dem väl. Känn på sakerna - "Does it spark joy?" - och behåll det som gör dig lycklig. Skänk eller sälj annat. Styr sedan upp så att du verkligen ser och kommer åt det du vill ha. Ha inte en massa olika saker spridda runt på olika platser i huset utan system.

  Det är ju egentligen hur rätt som helst, ändå inte alltid så lätt. 

  Men hur som helst har jag sakta men säkert börja organisera lite lådor och skåp efter Marie Kondo-modellen. Och jag kan ärligt säga att det gör mitt liv lite lyckligare när jag öppnar lådorna och hittar allt direkt. Jag är inte ironisk.

  Nästa nivå är att tacka kläderna när man viker dem. Kan säga att jag faktiskt är halvvägs där. Det låter sjukt, det är inte direkt som att jag säger tack till dem. Men jag liksom stryker dem mjukt med handen när jag viker ihop dem, istället för att bara rafsa ihop dem. Det tar inte mycket längre tid och är faktiskt en ganska harmonisk övning.

  Does it spark joy? Ja. Låter det lite knäppt? Antagligen.


  Victors tröjlåda.


  En av två pyssellådor.


  Och den andra.


  Partyskåpet.


  Men det är inte direkt så ordningsamt överallt.


  Ohhhh, no. Inte alls.

 • Gott simskoleftersnack

  Som vanligt efter simskolan, lite gott eftersnack på väg till fiket (och några trånande blickar på märkena, och den blå märkesskölden).

 • Frisyrer

  Två som barrade lite för ett par veckor sedan!

 • Victor baklängespysslar