• Buss - buss - båt - vagn - buss

  Om det undgått någon så är det så att Victor älskar att åka. Åka buss, åka cykel, åka båt. Kolla på fordon. Leka med fordon. Prata om fordon.

  Så inte alltför sällan spenderar vi 90 minuter på kollektivtrafiken. Här från några veckor sedan. 97an från Påvelund till Frölunda Torg, 50-bussen till Stenpiren, båt 285 mot Lilla Bommen och sedan tillbaka igen via Stenpiren till Lindholmen/Eriksberg och sedan Klippan, efter det 9ans spårvagn till Kungsten och sedan 91ans buss hem igen. En fantastisk tur med världens bästa kollektivtrafikant.


  På 97an!


  Och på båten mot Lilla Bommen.


  Spanar in operan.


  Och alla fina kranar.


  Och strålande sol med vy mot Älvsborgsbron.


  Tillbaka på bussen, längst bak ska man sitta. Där har man koll!

 • Kom mamma

  Kom mamma, sa Victor när jag hämtade en dag förra veckan, tog bestämt tag i min hand och drog iväg med mig längst bort på förisgården. Jag tänkte han ville visa något bygge i sandlådan eller så. Men nej då. Under vår påskledighet hade de lagt gräsmatta och planterat på gården bredvid, där de de senaste året grävt och byggt ett gruppboende.

  Kolla mamma vad fint de gjort! Med gräs, och blommor!!

  Så nöjd och upphetsad över upptäckten.

 • Svårt läge

  En massa nya fina biltatueringar, och så ett bad på det. Ojoj.

 • Felix första märken

  Simskolan är fortsatt en succé. Våra lördagsmorgonar är heliga. Iväg vid strax efter åtta för att byta om och simma klockan 8.40. Efter det är det dusch och ner till Adams Café för att fika och snacka lite innan vi är hemma igen vid strax efter tio. Så mysigt!

  Varenda vecka har Felix gått och suktat efter märkesskölden i skåpet bredvid kassan, och de fina märkena. Veckan innan påsk var det äntligen dags, då fick han sin dopping och blåa märkessköld. Och förra veckan slog han till igen med en Livboj.

  Så stolt, med all rätt!

  Doppingen: Titta under vattnet 3 gånger. Dyka under en rockring eller liknande 3 gånger. Hoppa ifrån bassängkant eller brygga 3 gånger.
  Livbojen: Genomgång av Badvettsreglerna. Bada med räddningsväst.


  Packar upp skölden.


  En blå ska det vara!


  Första märket på plats.


  Dags för inköp av märke 2.


  En livboj.


  Välförtjänt fika.

 • Enduro i Lackarebäck

  Vi var ute och kollade enduro förra helgen. Till min stora skepticism tills jag fick veta att det inte var vilken enduro som helst utan mountainbike-enduro. Mycket coolt och galet modiga cyklister, det är nästan så att man får lust att testa själv!

  Därtill underbart att vara i skogen precis efter ett regn och när solen börjar titta fram - så mycket syre. Och så härligt leriga endurospår som skvätte långt.


  På promenad, Victor med sin nya boll som han även sover med.


  Hela familjen!


  Cyklist som tänker bege sig nerför stup.

  Svårt att se, men det var brant, lerigt och stenigt. Plus fullt av träd.


  Det skvätte lite också.


  Stor och liten. 

  Och så till sist en video av när Victor "rullar sol". Ett koncept som han börjat med på sistone och tror stenhårt på. Rulla tummarna så kommer solen. Rulla sol:

  Victor rullar sol ?? from Åsa Leander on Vimeo.