• Nyårsfirande

  Vi firade nyåret hemma hos oss, med goda vänner och det blev en väldigt bra och lugn afton. Gästerna - alla hade barn - åkte hem innan 12-slaget så det fick vi fira på tu man hand, Jonas och jag, och vi gick också och lade oss strax efter. Det går inte så vilt till nuförtiden. Men kul är det ändå!


  Fördrink i källaren.


  Skål!

 • Namnsdagsfiranden

  I januari firar vi två namnsdagskillar! Först FilledilleFELIX och sen VickisnickisVICTOR.


  Grattis Felix!


  I present fick han en Bamse-korsordsbok, som var mycket poppis.


  Namnsdagsbarnet fick välja meny - köttbullar (färdigstekta från
  frysdisken eftersom jag inte orkade mer denna gången) och pommes.
  Plus min standardsås (med creme fraiche och lök som konstigt nog
  går hem).


  Veckan efter var det Victors tur. Han fick samma mat + åt upp resterna
  från vinklubbens libanesiska afton, dvs salladen. Också det lite
  förvånande.


  I present, bokstavsformer till playdo.


  Glad kille!

 • Doppingdags

  Felix började simskola för ett par helger sedan. Mycket motvilligt, om ärligheten ska fram. Vi har försökt några terminer men han har tydligt markerat att det inte alls var något han ville, så då har vi avvaktat. Men nu kände vi ändå att det var dags så jag anmälde honom i december när SLS släppte platserna till vårens kurser.

  Sedan fick han Lasse Maja och SImborgarmysteriet + Doppingkursen i julklapp. Det gjorde honom lite nervös, men sakta men säkert har vi bearbetat och när han fick reda på att man kunde ta Doppingmärket och sätta det på en märkessköld (som jag lovade att han ska få när simskolan är färdig) blev han genast mer taggad. Dessutom avslutar vi varje simskoleomgång med frukost och fika, och sötsaker - det gillar Filledillen skarpt. Han kan nästan göra vad som helst för det.

  Första tillfället var hur som helst i slutet av januari och det gick hur bra som helst. En mycket rutinerad och pedagogisk simlärare, lugn grupp (bara 8 barn), bekant miljö i lilla bassängen på Frölundabadet, och han hittade en kompis på tre sekunder. De bondade över att det lät så roligt gurglande från bassängkantsavrinningen när vattnet slog in mot den. Och sedan var de oskiljaktiga. Typ.

  Första gången fick föräldrar se på, men förra gången (i lördags) fick vi sitta i korridoren och vänta.

  Inga problem! Felix längtar numera till lördagar och inte för att det är godisdagen utan för att det är simskoledagen. Det ni!


  8.40 börjar skolan, så det är fortfarande lite mörkt ute. Men snart
  kommer våren och då blir det annat.


  In till det pyttelilla omklädningsrummet där alla simskolegrupper och
  föräldrar trängs. Det är inte lyxigt direkt, men det funkar!


  Belöningen!


  Och titta - vilket fint sällskap vi fick!

 • Aningslösa influencers

  Aningslösa influencers (kolla instagram) har ju blivit en snackis på sistone. De håller koll på våra mest populära influencers resor och ställer deras ofta ganska extravaganta livsstil i förhållande till CO2-utsläpp. Man kan väl säga att de till exempel reser lite mer än en medelvsensson.

  Men det är inte det med våra influencers som stannar kvar hos mig utan hur tydligt det blir att det inte riktigt är hållbart att nöjesflyga långt flera gånger om året. Alltså ingen pekpinne till någon annan! Jag har själv två flygresor planerade framöver (varav en till Asien - om än i jobbet). Men det är jättebra att det kommer tankeställare, att det liksom skaver lite.

 • Träning!

  Äntligen igång med träningen igen efter en seg period av ryggpromblem (som ju startade i typ sept/okt någon gång - och som troligen var en klämd nerv vid en kota som visade sig som ont i vänster ben med strålningar och domningar). Ortopeden sa att det skulle ta ungefär tre månader innan det gick över, och det stämde nästan precis på dagen.

  Först hände inget, sen hände inget, sen blev det lite bättre (så att jag kunde ta på mig strumporna och gå utan att korta ner stegen) och sen hände inget, inget, inget. Men när tre månader hade gått kändes det helt plötsligt ganska bra.

  Och nu är jag igång på gymet igen. Har bara sprungit kortare distanser än (längsta 4 km) och bara på löpband med tanke på vädret. Däremot har jag kommit igång rätt hårt med "cross cage" som är ett crossfitinspirerat pass i PT-området av gymet där vi kör tabataintervaller med styrka/kondition. Mycket kul!


  Stretch efter cross cage. Gillar den där stretch"buren".


  Här är årssammanställningen från Runkeeper och det är ganska
  tydligt hur kilometrarna planade ut i september. Trots det
  blev det i alla fall nästan 800 km.