• Super Mario

  I samband med att vi gjorde om i killarnas rum köpte vi också ett begagnat Wii med div spel - däribland Mario Cart och det klassiska Super Mario Bros. Kul!

 • Year of the pig

  Nu firas det Kinesiska nyåret för fullt, och vi går in i grisens år! På jobbet bjöds det på lyckokakor, och här är min fortune. Hade ju som jag också skrev på Instagram kanske hellre valt lycka, hälsa och framgång - men pengar är också välkommet!


  Bring it on!

 • God och glad jul

  Julen firades i Skövde hos Nydén/Karlssons. Här kommer bildbomben:


  Lördagsgodismys. 


  Hugo utan godispåse (och Tage med sina russin).


  Dan före dopparedan och bollekis.


  Med under hökens vingar.


  Morgonfrissor! Sådan mor sådan son. Finaste som finns.


  Lite paketfix... Tomten och nissarna hade varit flitiga.


  Victor visar Hugo allt han kan.


  Allas favoritbebis.


  Victor show.


  Lill-nisses hem.


  Lill-nisse har busat till det.


  Och gjort om toaletten till en snögubbetomte.


  Och gjort morgonyoghurten röd/rosa!


  Redo för julafton.


  Lite julaftonsgrill på berget.


  Mor och jag.


  Lite åkt blev det.


  Och kört.


  Victor har koll på hoppet.


  Omklädda och lite högtidliga.


  Åke och Victor i matchande outfit.


  Gullisar under gran.


  Del två.


  I väntan på tomten.


  Bäst att tända lite ljus så att han hittar.


  Finisar.


  Kalle och mellanmål.


  Nu kommer han!


  Tomten <3.


  Tomten (en kompis) blev inte avslöjad.


  Killarna var modiga och höll sig framme.


  En massa godis och lite spel.


  Vampyrjakten.


  Och en massa massa god mat (som ni ser frångick vi i stort julmaten).


  Juldagen och Victor har såklart julklappströjan (Paw Patrol) på.

 • Bortsprungen

  Victor sprang bort på XXL härom veckan. En sådan mardröm.

  Men paniken kom inte direkt, eftersom han alltid springer runt och busar till det och på något vis alltid hittar tillbaka till mig. Brukar liksom inte lämna mig med blicken några längre stunder och jag har liksom alltid honom i ögonvrån också. Det är den dealen vi har. 

  Men i det här fallet tokrännde han runt med Felix och hade så himla kul - och jag hade fullt upp med att reka vinterstövlar till Felix (som gick i höga sneakers fram till jullovet). Och så helt plötsligt insåg både Felix och jag att han var borta. Han kom liksom inte tillbaka med sitt breda smajl och guppande hår.

  Ojojoj, ingen bra känsla. Vi drog fram genom korridorerna och kollade efter fötter i klädsnurror och under provhyttsdörrar.

  Ingen Victor där. Och ingen Victor på cykelavdelningen.

  Vi jobbade oss fram till kassorna och då hörde jag äntligen hans yl. Och där stod han i sällskap av en förstående herre som hade hittat honom vid toppen av rulltrappan. "Ja leta min maaaaaammmaaaaa". Hade den lille rymlingen fått ur sig. Gosemosen!

  En sådan ångest alltså. Det hann gå några hemska tankar genom till och med den här ganska ofta väldigt coola mammans huvud.

  Men så bra jobbat Victor. Bra att du inte åkte rulltrappan ner och bra att du sa till en vuxen att du letade efter mamma. Det blev en lång lång kram och en massa eftersnack på det traumat. LIka viktigt för mig som för honom skulle jag tro.

  Och naturligt nog ingen bild från det tillfället. Men här en gullig bild på världens bästa polis i mysbyxa:


  Min Victor, eller ja - allas vår Victor.

 • USM och Lechte - och Quasimodo

  Och nu ännu mera handboll!

  Först, ett youtubetips för handbollsfans - Lechte Live. Där kunde man följa helgens USM för P18 steg 3 som gick i Önneredshallen (och såklart på en massa andra ställen i Sverige, men de finns nog inte på Lechtes kanal).

  Vi var ju där på plats - tillsammans med morfar som var här i helgen framför allt för att barnvakta i fredags då Jonas och jag var på operan och såg Ringaren i Notre Dame (föreställning ett av tre i Jonas julklappsabonnemang).

  Kan lika gärna avhandla det först. Det var såklart superskönt att komma iväg till operan och ta en bit mat i operabaren innan föreställningen och sitta ner för en hel föreställning. MEN ringaren i sig var något av en besvikelse. Inte sånginsatserna såklart, de är ju proffs. Men den var teatralisk och seg och innehöll för få ljusglimgar och för lite dans. I vår smak. Det är ju en väldigt tragisk story, och känns inte riktigt relevant längre. En tjej dansar runt sexigt och männen blir helt galna och tappar all fattning. Quasimodo är det jättesynd om, verkligen hemskt. Det blir inte bättre. Det slutar med att han mördar sin farbror och övervakare och sedan dör själv. Och ja, jag vet inte riktigt. Paris brinner och ingen blir lycklig. Det är såklart relevant att påvisa utanförskap, men de lyckades liksom inte få till känslan i det. Vi blev inte berörda. Det jag tog med mig från föreställningen var att folk är nog idioter.

  Bäst var zigenarkungen (han hade känsla och dansade och var inte teatralisk) och Quasimodo himself.

  Hur som helst, verkade det som att vi var de enda i salen som kände såhär - för det blev typ stående ovationer och en massa inspring. Då blir man ju glad hur som helst! Och som sagt, väldigt bra sånginsatser osv. Bara inte en story som kändes så genomarbetad och nutida  (fastän den absolut hade kunnat vara relevant även i nutid!).

  MEN. Nu var det ju handboll det skulle handla om. USM P18 i hemmahallen Önneredshallen. Superkul. En match och vinst mot Kungälv på lördagen (vi såg slutet Felix och jag, efter mello - och morfar bevakade hela).

  Morgonmatch på söndagen, som Victor, Felix, morfar och jag bevakade. En rätt sur förlust mot Ystad (slarvigt och rättvist). Och sen återbesök i hallen på eftermiddagen av mig och Felix och då vann de stort stort mot Växjö. Med andra ord - vidare avancemang! Kul.

  Älskar att vi har den här fina hallen och föreningen på kort gångavstånd hemifrån. Älskar, älskar, älskar att promenera skogsslingan till hallen och hänga i kaffe- och linimentdoften.


  Söndag morgon, Felix fotar.


  Här är vi!


  Victor äter frukostmacka och rumpar sig närmre och närmre spelarna
  från Växjö. Han vill så gärna vara del i de stora grabbarnas gäng.


  Sen blev det lite långsamt och tröttigt.


  Sen kom han på att han kunde springa loss totalt och då blev det kul igen.


  Hänger nere vid kanten och kollar in uppvärmning.


  Söndag eftermiddag och två entusiaster på plats igen!


  P18-laget efter solklar vinst i sista matchen och segerbildsdags.