• Dubbelgrepp

  Lördagsgodispåsen hålls alltid med båda händerna, i översta kanten, och givetvis öppen så att man kan beskåda gobitarna samtidigt som man går - eller som i det här fallet - åker buss.

 • Passet

  Fem år gör lite skillnad!

 • Äntligen sommar

  Några riktigt varma dagar förra veckan (och några rätt kalla). Men vi slipper nog mer snö på ett tag!

 • Löjliga familjen

  Nu är morfar här och hälsar på eftersom det varit Göteborgsvarvethelg, simskoleavslutning och imorgon är det dags för vårfest på förskolan med utspark av de stora barnen som börjar skolan i augusti. Mer om allt detta när andan faller på!

  Men här är tills vidare några bilder från förra gången morfar var här, för ett par veckor sedan, när vi tog fram en gammal kär favorit: Löjliga famlijen-kortleken.

  Så fin! Extra fin i och med att bildttolkningen av familjerna känns helt otänkbar idag.


  Herr och fru Svinpalt och handlare Fenkål!


  Vilken fräsching!

 • Första föräldrarmötet på Påvelundsskolan

  Igår var vi på första föräldrarmötet på Påvelundsskolan, i en mörk och svagt fiskdoftande "bamba"-sal. Som det heter här i Göteborg (kanske också Göteborgskans fulaste ord).

  Men hur som helst, mötet var ärligt talat inte det roligaste mötet vi varit på (speciellt inte med tanke på att det liksom blev vårt bröllopsdagsfirande). Men pedagogerna kändes engagerade och bra och de sa några bra saker. På Bullegumman (alltså på toppen av vår gatan, där förskoleklasserna går) ska eleverna känna sig trygga för att kunna växa, de väver in leken för att öka lärandet och samspelet, varje dag har de högläsning där eleverna efteråt får förklara och diskutera vad de hört, de använder sig av programmering för att förstå vardag och teknik, matematik i vardagen och de arbetar aktivt med miljöerna för att stimulera elevernas intressen.

  Det känns tryggt. Tre klasser blir det. Ungefär 25 elever i varje klass. Skoldagen är mellan 8.10 och 13.30 och efter och innan är det fritids som gäller, på samma plats och med samma pedagoger.

  I veckan kommer gruppindelningen hem i brevlådan, det är lite spännande. Felix vill vara med Julie, såklart, men vi får se hur det blir med det. Nu börjar uppdelandet och finnandet av nya relationer och vänner. Spännande och lite läskigt.

  Kände också igår (utöver viss irritation på en del gnetiga detaljfrågor från överängsliga föräldrar) att "jisses, vad händer?". Hur stor är han? Hur gammal är jag?

  Men framför allt ska det bli jättekul och Felix ser fram emot det!


  Föräldrarmöte i mörker och fiskdoft.