Gulasch

Felix kalasgulasch, enkel och god. Recept från Buffé nr 9, 2005:

Recept: Mustig gulasch

3 gula lökar
1 - 1 1/2 msk smör
2
msk paprikapulver

8
dl vatten

400
g grytbitar av nöt (vi använda fransyska)

2
dl rött vin eller rött matlagningsvin

1 1/2
köttbuljongtärning

2
vitlöksklyftor

4
lagerblad

2
dl krossade tomater

2
msk tomatpuré

1
tsk socker

1
chilifrukt t ex spansk peppar

4
potatisar

2
paprikor gärna av olika färger

ev salt

(Vi lade också till ett par stjälkar blekselleri)

  1. Skala och skär löken i ringar. Fräs löken glansig i margarin i en stekgryta. Strö över paprikapulver. Tillsätt vatten.
  2. Skär köttet i små tärningar. Rör ner det, vin, buljongtärningar, pressad vitlök, lagerblad, krossade tomater, tomatpuré och socker i grytan. Kärna ur och hacka chilifrukten fint och rör ner den i grytan. Låt soppan koka under lock i 40 minuter.
  3. Skala och skär potatisen i bitar. Lägg den i grytan och koka ytterligare 15 minuter.
  4. Skär paprikan i bitar och rör ner dem när det återstår 5 minuter. Smaka ev av med salt.