Sesam/panko/ingefärslax m broccoli

Gott och enkelt! Recept från Buffé nr 2 2016.

4 personer:

600 gram skinnfri lax i bit
1 msk vita sesamfrön
1 msk svarta sesamfrön (hade bara vita så tog 3 msk av dem)
1/2 dl panko
500 gram broccoli
rapsolja (jag körde sesam)
salt, nymalen svartpeppar

Ingefärssmör:
50 gram rumsvarmt smör
1 msk riven färs ingefära
1 tsk limeskal
1 riven vitlöksklyfta

1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Blanda sesamfrön, panko och 3 msk olja i en skål.
3. Lägg laxen i en smord, ugnssäker form. Krydda med 1/2 tsk salt, 2 krm peppar. Fördela sesamtoppingen över laxen.
4. Skär broccolin i buketter. Skala stammen om den är grov och skär i mindre bitar. Blanda med 1 msk olja, 2 krm salt och 1 krm peppar.
5. Fördela broccolin i formen runt laxen, ställ in i ugnen ca 15 minuter tills fisken är klar och broccolin börjar bli lite mjuk och få färg.
6. Ingefärssmör: Blanda smör, ingefära, limeskal, vitlök och 1 krm salt. Ta ut laxen och klicka smöret över broccolin. Servera gärna med ris.